Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 10 24

Vėl siūlomos penkerių metų kadencijos mokyklų vadovams

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos nariai Antanas Matulas, Irena Degutienė, Valentinas Stundys ir socialdemokrate Marija Aušrinė Pavilionienė įregistravo Švietimo įstatymo pataisas, pagal kurias visų švietimo įstaigų vadovams numatyta penkerių metų kadencija, rašo „Lietuvos žinios“.
Irena Degutienė ir Antanas Matulas
Irena Degutienė ir Antanas Matulas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Panašų siūlymą A.Matulas buvo pateikęs dar šių metų vasarą. Tačiau jo parengtą projektą, kuriuo siūlyta įvesti nuostatą, kad švietimo įstaigų vadovai skiriami penkerių metų kadencijai, o paskui vėl turi dalyvauti konkursuose, Seimas atmetė ir grąžino tobulinti.

„Mums rekomendavo pasiūlyti tvarką, kaip įstatymas būtų įgyvendinamas. Tad dabar siūlome panašią tvarką, kokia buvo įtvirtinta pertvarkant sveikatos sistemą“, – dienraščiui aiškino politikas.

Nuo 2012-ųjų liepos 1-osios viešo konkurso tvarka penkerių metų kadencijai skiriami visi nacionalinės sveikatos sistemos valstybės ir savivaldybių biudžetinių ir viešųjų įstaigų vadovai, išskyrus tas, kuriose dirba 10 ar mažiau sveikatos priežiūros specialistų, turinčių medicinos praktikos licenciją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius