-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 03 01

Vėl skundžiamasi, kad „Klasco“ dulkina

Socialinėje erdvėje vėl piktinamasi, kad AB Klaipėdos jūrų krovinių kompanija („Klasco“) krauna dulkius krovinius (naftos koksą, geležies rūdą, ferolydinius). Esą jų pradėta krauti dar daugiau, kalnai pūpso ant krantinės, o Vitės kvartalo gyventojų palanges vėl nuklojo juodos dulkės.
Vėl skundžiamasi, kad „Klasco“ dulkina
Vėl skundžiamasi, kad „Klasco“ dulkina / Džiugo LUKOŠEVIČIAUS nuotr.

„Klasco“ generalinis direktorius Vytautas Štumbergas sako, kad šio krovinio šiemet ant krantinių kur kas mažiau. Anot jo, kad ir ką bendrovė darytų, vis tiek kažkam neįtinka.

V.Štumbergo teigimu, jokių naujų krovinių krūvų nėra. Kraunamas tas pats krovinys. Anksčiau ant kratinių būdavo 100-200 tūkst. tonų krovinio, o šiuo metu nėra nė 50 tūkst. tonų.

„Gyventojai prašė, kad šio krovinio būtų kuo mažiau. Iki Naujųjų metų nieko pakeisti negalėjome, o po Naujųjų pakeitėme sutartis su klientais, dabar imame vienkartines partijas, nebesandėliuojame. Kiekis minimalus, net nėra laivo partijos. Užsakome vieną laivo partiją, ji išvežama, užsakome kitą. Stengiamės, kad ant krantinių nebūtų didelio šio krovinio kiekio. Rietuvės sumažintos ir yra žemos. Bet kad ir ką darytume, vis tiek bus negerai“, – sakė „Klasco“ vadovas ir pridūrė, kad taikomos visos apsaugos priemonės ir situacija niekuo nepasikeitė. Stovi taršos matavimo stotelės, imami mėginiai, jokių pažeidimų nefiksuojama.

„Kietųjų dalelių ore prie „Klasco“ yra 3 kartus mažiau nei pačiame mieste. Organizavome susirinkimą su žmonėmis, – nei jie skundžiasi, nei ką. Šiandien kietųjų dalelių ore yra daugiau visoje Lietuvoje, nes šaltuoju metu kūrenamos krosnys. O Vitės kvartale yra privačių namų, kurių krosnyse kūrenamos malkos, anglys.“

Bendrovės vadovui apmaudu, nes „Klasco“ pasirūpino Vitės kvartalo gatvių švara: skyrė mašinų, kad iššluotų druską, žvyrą, kurie buvo barstomi, kad nebūtų slidu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius