-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 10 26

Vėlinių metu policija rūpinsis eismo ir žmonių saugumu

Spalio 28 – lapkričio 1 d., siekdami tinkamai užtikrinti viešąją tvarką, žmonių ir eismo saugumą, teisės pažeidimų bei nusikalstamų veikų prevenciją, šalies policijos įstaigų ir Lietuvos kelių policijos tarnybos pareigūnai stiprina policijos pareigūnų viešąjį ir neviešąjį patruliavimą žmonių susibūrimo vietose.
Policija
Policija / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Spalio pabaiga – lapkričio pradžia – laikotarpis, kai daugelis žmonių vyksta lankyti artimųjų kapų. Dėl to visuose keliuose, ypač vedančiuose į kapines, padidėja transporto priemonių srautai, žmonėms iškyla problemų, statant automobilius. Taip pat, yra nemaža tikimybė, kad gali padaugėti atvejų, kai apvagiami ilgesniam laikui be priežiūros palikti gyvenamieji namai, butai, transporto priemonės.

Policijos įstaigos, esant neapšviestiems ar mažai apšviestiems gyvenviečių (miestų) keliams, vietovėms, esančioms prie kapinių, kreipsis į savivaldybes dėl tinkamo jų apšvietimo. Spalio 28 – lapkričio 1 d. bus sustiprintas patruliavimas prie kapinių. Taip pat numatyti aplinkkeliai ir transporto priemonių stovėjimo vietos šalia kapinių. Pareigūnai pagal galimybes teiks visokeriopą pagalbą eismo dalyviams, informuos apie eismo sąlygų ypatumus, apie pablogėjusias eismo sąlygas (pavyzdžiui, eismo įvykis, apylankos ženklų įrengimas, plikledis ir pan.). Be to, esant būtinumui, pareigūnai stengsis pagerinti transporto priemonių pralaidumą keliuose, kreiptis į kelius prižiūrinčias organizacijas, prašydami apriboti atliekamus kelio darbus ir atlaisvinti važiuojamąją dalį.

Tačiau apie savo saugumą žmonės turi galvoti ir patys. Policijos pareigūnai primena transporto priemonių vairuotojams, kad vykdami lankyti artimųjų kapų, neskubėtų, ir į tolimesnę kelionę išvyktų iš anksto. Svarbiausia, vairuotojams važiuoti neviršijant leistino greičio, praleisti pėsčiuosius, vykdyti kelio ženklų reikalavimus, policijos pareigūnų nurodymus. Be to, siekiant išvengti netikėtumų kelyje, siūlome iš anksto pasirūpinti savo transporto priemonės technine būkle. Gyventojai turėtų atminti elementarias taisykles – išlipus iš automobilio tamsiu paros metu, apsirengti šviesą atspindinčią liemenę, o einant keliu – prisisegti atšvaitą ar pasišviesti kelią žibintuvėliu.

Gyventojai, ilgesniam laikui išvykdami iš namų, turėtų nepamiršti pasirūpinti savo turto saugumu, įjungti apsaugos sistemos priemones. Jei neįrengta signalizacija, paprašyti kaimynų prižiūrėti būstą. Automobilyje nederėtų palikti vertingų daiktų – rankinių, dokumentų, mobiliojo ryšio telefonų, magnetolų ir pan.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius