-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 03 18

„Vėlungis“ atiteks Klaipėdos jūrų uostui

Šeštadienį Klaipėdos valstybiniam jūrų uostui atiteks inspektavimo kateris „Vėlungis“, iki šiol priklausęs Lietuvos saugios laivybos administracijai.
Nuo ledo vejami žvejai neslėpė pykčio ir nusivylimo.
Klaipėdos valstybinis jūrų uostas / J.Andriejauskaitės nuotr.

Priėmimo–perdavimo aktą pasirašys Uosto direkcijos generalinis direktorius Eugenijus Gentvilas ir Lietuvos saugios laivybos administracijos (LSLA) direktorius Evaldas Zacharevičius.

Vyriausybės nutarimu Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija iš LSLA patikėjimo teise perims valdyti, naudoti ir disponuoti ilgalaikį materialųjį turtą – inspektavimo katerį „Vėlungis“.
 
Inspektavimo kateris „Vėlungis“ bus naudojamas locmanams pristatyti laivams, kurie atplaukia ar išplaukia iš Klaipėdos uosto, žmonių paieškos ir gelbėjimo darbams atlikti uosto akvatorijoje. Esant būtinybei, bus suteikiama galimybė pasinaudoti šiuo kateriu LSLA inspektoriams reide ir Būtingės terminale stovintiems laivams inspektuoti.
 
Uosto direkcijos vadovybė apsisprendė šiam inspektavimo kateriui suteikti ir kitą pavadinimą. „Vėlungis“ bus pervadintas į „Mingę“.
 
Šiuo metu Uosto direkcijos pagalbinį laivyną sudaro 7 laivai: narų botai „Rifas“ ir „Gelmė“, locmanų kateriai „Smiltė“ ir „Dangė“, gelbėjimo kateris „Žaibas“, hidrografinis laivas „Rusnė“ bei vilkikas „Stumbras“.
                     
Laivas „Vėlungis“ jau 5 metus tarnauja kaip inspekcinis kateris. Per šiuos naudojimo metus eigos variklis dirbo 600 val. Kateris „Vėlungis“ gali plaukti iki 20 mazgų (37 km/h) greičiu bei yra aprūpintas navigacine įranga. Į

sigijus šį laivą, jo kapitonu bus paskirtas Darius Spyčius.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius