Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 04 08

Velykinė dovana – naudoti indai

Geradarių netrūksta ne tik prieš Kalėdas – Velykos taip pat skatina labdaringas iniciatyvas. Šią savaitę prekybos centre „Molas“ įsikūrusioje indų parduotuvėje „Žana“ vyksta verslininkų ir Lietuvos „Caritas“ organizuojama akcija.
Per penkias akcijos dienas kauniečiai į parduotuvę atnešė daugiau kaip 7 dėžes naudotų indų.
Per penkias akcijos dienas kauniečiai į parduotuvę atnešė daugiau kaip 7 dėžes naudotų indų. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Temos: 3 Dovana Indai Velykos

os, metu visi, atnešę senus indus į parduotuvę, naujus galės įsigyti su 50 proc. nuolaida. Senieji bus dovanojami skurstantiesiems.

Per 5 akcijos dienas naudotais indais ir stalo įrankiais kauniečiai jau spėjo užpildyti daugiau kaip 7 nemažas dėžes. „Žmonės neša tiek, dar seniau, kelis rublius kainavusias lėkštes, tiek gražius apynaujus servizus. Stalo įrankiai taip pat patys įvairiausi – pradedant elementariausiais, baigiant moderniais šiuolaikiškais. Vienus vilioja tai, kad jie savo senus aliumininius puodus už pusę kainos gali pasikeisti į naujus. Kitiems svarbiausia motyvacija – padaryti gerą darbą prieš Velykas“, – sakė „Žana“ parduotuvių tinklo rinkodaros vadybininkė Reda Basakirskytė.

Vienus vilioja tai, kad jie savo senus aliumininius puodus už pusę kainos gali pasikeisti į naujus. Kitiems svarbiausia motyvacija – padaryti gerą darbą prieš Velykas.

Lietuvos „Caritas“ atstovė spaudai Laima Petraitytė sakė, kad surinkti dėvėti indai pirmiausiai bus išdalinti Kauno varguoliams, vėliau, jei indų liks, jie bus pagal poreikius paskirstyta į kitus miestus.

„Labai džiaugiamės, kad vyksta tokia akcija, kuri, net neabejojame, Velykų proga nudžiugins ne vieną sunkiai besiverčiančią šeimą“, – akcija džiaugėsi L.Petraitytė pridūrusi, kad sunketis pasijuto ir „Carite“. Anot pašnekovės, sunkmečiu vis sunkiau rasti rėmėjus, kurie aukotų pinigus varguolių maistui.

„Šiuo metu rėmėjus sunkiau prisikalbinti, tačiau viliamės, kad verslininkai vadovausis principu „jei man blogai, nereikia pamiršti, kad kitam dar blogiau“. Tuo tarpu maisto davinių poreikis nuolat auga. Sunkmetis jau palietė ne tik vargingiausiai besiverčiančius, bet ir vidurinio socialinio sluoksnio žmones, kurie prarado darbus, neišgali išsimokėti paskolų bankams. Pastariesiems itin sunku eiti pas mus su ištiesta ranka“, – pasakojo L.Petraitytė.

Moteris priminė, kad pildyti paraiškas dėl maisto davinių, kuriems lėšos skiriamos iš Europos sąjungos fondų, dar ne vėlu. Pretenduoti į 6 kartus per metus vykstančias maisto dalinimo akcijas gali visi, kurių mėnesinės pajamos vienam šeimos nariui neviršija 525 Lt. Tokiu atveju žmonės privalo kreiptis į savo seniūniją, parašyti prašymą ir pristatyti reikiamus dokumentus.

Indų keitimo akcija vyks iki balandžio 11 dienos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius