-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 08 27

Vengrija vėl vykdys NATO oro policijos misiją Lietuvoje 2022-aisiais

Šiuo metu NATO oro policijos misiją Šiauliuose atliekantys Vengrijos kariai vėl dalyvaus joje 2022 metais, antradienį patvirtino Lietuvoje viešintis šalies užsienio reikalų ir prekybos ministras Peteris Szijjartas.
Vengrija vėl vykdys NATO oro policijos misiją Lietuvoje 2022-aisiais
Vengrija vėl vykdys NATO oro policijos misiją Lietuvoje 2022-aisiais / Užsienio reikalų ministerijos nuotr.

Kaip pranešė Lietuvos užsienio reikalų ministerija, Vengrijos diplomatijos vadovas apie šiuos įsipareigojimus informavo Aviacijos bazėje Šiauliuose lankydamas Vengrijos karius.

„Esame dėkingi Vengrijai už jos solidarumą ir paramą užtikrinant Baltijos valstybių ir regiono saugumą“, – pranešime cituojamas užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius.

NATO oro policijos misijos Baltijos šalyse kontingentai yra rotuojami maždaug kas keturis mėnesius. Ji vykdoma iš Lietuvos ir Estijos.

Vengrija jau antrąjį kartą vadovauja NATO oro policijos misijai iš Šiaulių su keturiais naikintuvais JAS „Gripen" ir beveik šimtu savo karinių oro pajėgų karių.

Lietuvos ir Vengrijos diplomatijos vadovai taip pat aptarė regioninio saugumo klausimus, Europos Sąjungos darbotvarkę, padėtį Ukrainoje, santykius su Rusija, dvišalius santykius ir kitas temas.

L.Linkevičius pabrėžė būtinybę išlaikyti ES dėmesį ir euroatlantinę vienybę dėl sankcijų Rusijos atžvilgiu bei paramos Ukrainai.

Lietuva ir Vengrija gynybos srityje bendradarbiauja nuo 1997 metų, Vengrijos kariai nuolat dalyvauja karinėse pratybose Lietuvoje, prisideda rengiant mokymus Lietuvos karinių oro pajėgų kariams.

Vengrija taip pat buvo pirmoji NATO valstybė po JAV, atsiuntusi rotacines pajėgas į Lietuvą po Krymo aneksijos ir Rusijos įsitraukimo į konfliktą Rytų Ukrainoje 2014 metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius