Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 08 03

Verslininkai dėl į pajūrio kavines grįžusio alkoholio: „Praėjo du mėnesiai, ir apyvartos nebepavysime“

Nuo rugpjūčio 1 dienos pajūrio kavinėse vėl galima išgerti vyno taurę ar alaus bokalą. Šį sezoną prekybininkai buvo netekę galimybės prekiauti alkoholiu nestacionariuose statiniuose ir nebesitiki, jog paskutinysis vasaros mėnuo pagerins apyvartą, kuri, teigiama, smuko kone perpus. Prekybininkai sako pavargę aiškinti turistams, kodėl prie jūros negalima nusipirkti alkoholinių gėrimų. Juolab, kad pasitaikė ir kuriozų, kai kopose esančiame stacionariame pastate veikiančioje kavinėje buvo galima įsigyti alkoholio, o štai šalia veikiančioje kavinėje, įrengtoje konteineryje, jau nebe.
Melnragėje veikianti kavinė įsigalios įstatymui nebegalėtų prekiauti alkoholiu, o už 15 metrų esantis kaimynas – galėtų.
Melnragėje veikianti kavinė įsigalios įstatymui nebegalėjo prekiauti alkoholiu, o už 15 metrų esantis kaimynas – galėjo. / Ateik Ateik nuotr.

20 metų pajūrio kavinėse besidarbuojantis Romualdas Petrošius sako, kad jam atbuko liežuvis beaiškinant pajūrio lankytojams, kodėl kavinėje nėra alkoholio. Apyvarta dėl šio sprendimo smuko perpus ir pasivyti per rugpjūtį nė nesvajoja.

„Toks ir džiaugsmas, džiaugsmas pro ašaras... Du mėnesiai patys geriausi praėjo be alaus, dabar jau neprivalgęs neprilaižysi. Be abejo, alus vis dėlto apyvartoj turi savo vietą, duoda pelną. Yra rusų, baltarusių, yra užsieniečių, atvažiuoja, ir visi žiauriai stebisi, kad alaus nėra. Liežuvis atbuko beaiškinant. Du mėnesiai praėjo, jų nepavysi nė per kur, nėra utopijų. Kad dar bent oras būtų 30 laipsnių...“ – kalbėjo verslininkas, pirmojoje ir antrojoje Melnragėje turintis po vieną nestacionarią kavinę.

Du mėnesiai patys geriausi praėjo be alaus, dabar jau neprivalgęs neprilaižysi.

Bokalas alaus, priklausomai nuo rūšies, jo valdomose kavinėse kainuoja 3-4 eurus. Verslininkas sako kainos nekeitęs, ji tokia pat kaip pernai. Klaipėdos pajūryje yra 10 kavinių, kai kuriose iš jų kainos kilstelėtos 50 cnt už bokalą alaus.

R.Petrošius sako, jog sprendimas neleisti prekiauti alkoholiu buvo tiesiog idiotiškas.

„Buvo idiotiškas sprendimas, nežinau, ką tas Veryga... Pas mus gi „bomžai“ neateina gert, kultūringi žmonės. Jei ateina koks „šiltas“ žmogus iš vakar, bet kad pas mane prisigertų... per brangu. „Bomžas“ už tris eurus nusipirks du bambalius, kam jam pirkt bokalą. Dabar tik gero oro reikia, jei taip bus, kažkiek atsigausim“, – kalbėjo verslininkas.

Kurioziška jis vadino situaciją, jog vos už 50 metrų, II Melnragės gelbėjimo stotyje esančiame bare, paplūdimio lankytojai galėjo įsigyti alaus, o štai jo nestacionarioje kavinėje jau nebe.

„Ar ne paradoksai?“, – juokėsi verslininkas.

Tarsi sezono atidarymas

Melnragėje veikiančios kavinės „Ateik Ateik“ bendrasavininkė Guoda Uselienė 15min teigė, jog karantinas smogė kavinėms, teko užverti duris, o vėliau įsigaliojo draudimas prekiauti alkoholiu.

„Dabar visi džiaugiamės tiesiog. Turim silpnuosius iki 15 laipsnių gėrimus – alų, vyną, galime keletą kokteilių padaryt. Iš tiesų, tikėjomės, kad grąžins įstatymą, nes buvo nelogiška mūsų atžvilgiu, mes nestacionari kavinė, o šalia – stacionari. Buvo sunku papasakoti, kodėl neturime vyno ar kokteilio. Sako, bet gi ten galima. O mes negalim. Mes buvom įsitikinę, kad ilgai netruks. Gaila, kad visgi tiek užtruko. Jau atšventėm antrą sezono atidarymą ta proga. Labai džiaugiamės, kad paliko laisvę rinktis“, – sakė moteris.

G. Uselienė sako, jog ši situacija sudarė tiek finansinę, tiek moralinę nuoskaudą. Išliko neatsakytas klausimas „kodėl?“.

Palangoje prekiauja 14 paplūdimio kavinių

Palangos miesto savivaldybės administracijos Rinkliavų skyriaus vedėja Aušra Dangėlaitienė suskaičiavo, jog išduota 14 leidimų nestacionarioms pajūrio kavinėms prekiauti alkoholiu.

„Palangos miesto savivaldybės taryba yra nustačiusi viešąsias vietas, kuriose galima teikti viešojo maitinimo paslaugas. Tose viešosiose vietose, įsigijus licenciją, galima prekiauti ir alkoholiniais gėrimais. Šiuo metu Palangos miesto savivaldybės administracija yra išdavusi 14 licencijų verstis mažmenine prekyba alkoholiniais gėrimais, kurių tūrinyje etilo alkoholio koncentracija neviršija 15 proc., Palangos ir Šventosios paplūdimiuose. Praėjusiais metais buvo išduota 18 tokios rūšies licencijų. Išduotos licencijos galioja kurortinio poilsio ir turizmo sezono laikotarpiu, t. y., nuo rugpjūčio 1 d. iki rugsėjo 30 d. Valstybės nustatyta rinkliava už minėtos rūšies licencijos išdavimą – 190 eurų“, – sakė A. Dangėlaitienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius