Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 10 18

Verslas Klaipėdoje pigs

Uostamiesčio valdininkai užsimojo kitais metais atpiginti verslo liudijimus ir šitaip sumenkinti mokesčių kuprą smulkiesiems verslininkams.
Rudens gėrybės.
Populiariausi verslo liudijimai – prekybai turguose. / I.Ozturhan/15min.lt nuotr.

Iki šiol pigiausi verslo liudijimai Klaipėdoje kainuodavo 1 440 Lt, nuo kitų metų norima metinį mokestį sumažinti iki 120 Lt.

„Analizavome situaciją kartu su Mokesčių inspekcija ir siūlome mažiau paklausioms verslo sritims minimalų mokestį“, – teigė Klaipėdos savivaldybės Mokesčių skyriaus vedėja Jolanta Uptienė.

Išskirtos 39 veiklos rūšys, kurioms būtų taikomas mažesnis mokestis. Tarp jų: medienos ruoša, malkų gamyba, grūdų malimas, batų valymas, periodinių leidinių platinimas, kompiuterinių žaidimų organizavimas, dovanų pakavimas, žvakių liejimas, meno kūrinių restauravimas ir t. t.
Viliamasi, kad tokios palankios sąlygos paskatins imtis verslo.

Tačiau kartu suskaičiuota, kad atpiginus verslo liudijimus dėl numatytų lengvatų kitais metais Klaipėdos biudžetas prarastų apie 1,5 mln.Lt.

Anot Lietuvos smulkiųjų verslininkų ir prekybininkų asociacijos pirmininko pavaduotojo Donato Botyriaus, buvo atsižvelgta į daugumą siūlymų, tačiau vis dar liko sudėtinga situacija tiems, kurie jau dirba ir turi verslo liudijimus. Nors ir moka valstybei mokesčius, jie turi susimokėti privalomąjį sveikatos draudimą.

Pernai populiariausi verslo liudijimai buvo prekybai kioskuose, prekyvietėse, kirpykloms, kosmetikos salonams, soliuriumams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius