Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 05 07

Verslininkai kviečiami prisidėti prie Laisvės alėjos gaivinimo

Ketvirtadienį Kauno miesto savivaldybės iniciatyva vyko susitikimas su lauko kavines miesto centrinėje dalyje turinčiais verslininkais. Susitikimo tikslas – skatinti verslo ir Savivaldybės bendradarbiavimą, gaivinant Laisvės alėją ir senamiestį, aptarti galimybes atleisti miesto centre esančias lauko kavines nuo vietinės rinkliavos.

Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Romaldas Rabačius, Kultūros skyriaus vedėjas Sigitas Šliažas ir Licencijų ir paslaugų skyriaus vedėja Rasa Palevičienė išklausė susirinkusių verslininkų pastabas, pageidavimus, informavo apie Savivaldybės artimiausius planus, skatinant aktyvesnį gyvenimą centrinėje miesto dalyje.

 

R. Rabačiaus teigimu, Savivaldybė yra įsipareigojusi sumažinti savo biudžeto išlaidas, tačiau matydami, kad ir verslui yra labai sudėtingas metas, nuspręsta ieškoti abipusiai naudingų bendradarbiavimo galimybių. Paskutiniame miesto Tarybos posėdyje buvo nuspręsta pavesti administracijai parengti sprendimo projektą dėl miesto centrinėje dalyje esančių kavinių atleidimo nuo vietinės rinkliavos. Apie 20 susirinkusių verslininkų labai palankiai vertino Kauno miesto savivaldybės iniciatyvą, mažinanti mokestinę naštą. Verslininkų teigimu, reikalingas aktyvesnis bendras veiksmų koordinavimas gaivinant Laisvės alėja ir senamiestį.

 

Lauko kavinių savininkai iškėlė idėja, leisti miestiečiams nemokėti už stovėjimą miesto centre nuo 17 val., taip pat buvo siūloma gerinti dviračių takų infrastruktūrą bei pageidauta didesnio Kultūros skyriaus indėlio koordinuojant iš biudžeto išlaikomų meno kolektyvų pasirodymą vasaros metu.

 

Pasak verslininkų jie pritaria ir mero Andriaus Kupčinsko iniciatyvai, kad mieste turėtų skambėti daugiau gyvos muzikos, tačiau yra tam tikri triukšmo lygio apribojimai, kurie apsunkina šios idėjos įgyvendinimą.

 

R. Rabačius informavo verslininkus, šį mėnesį planuojama paskelbti požeminės stovėjimo aikštelės Vienybės aikštėje koncesijos suteikimo konkursą, baigiamas rengti ir Laisvės alėjos rekonstrukcijos techninis projektas.

 

Kultūros skyriaus vedėjas Sigitas Šliažas verslininkus informavo apie mero A. Kupčinsko iniciatyva, šį penktadienį startuojantį projektą „EINAM 2009“. Tai visą vasarą truksiantis projektas skirtas centrinės miesto dalies atgaivinimui. Specialiai šiam projektui yra pagamintos ir apipavidalintos 3 pakylos. Viena iš jų stovės Laisvės alėjos ir S. Daukanto g. Sankirtoje prie fontano, kita Laisvės alėjos ir Vasario 16-osios g. Sankirtoje, trečioji Rotušės aikštėje.

 

„Laisvės alėjoje ir Rotušės aikštėje penktadienio ir šeštadienio vakarais nuo 16 iki 19 val. skambės muzika, šoks šokėjai, vaidins mimai, dainuos ir gros Kauno miesto chorai, vokaliniai ansambliai, muzikiniai kolektyvai, pavieniai muzikantai, vyks dailės ir kitokios pamokos“,– teigė S. Šliažas.

 

Licencijų ir paslaugų skyriaus vedėjos Rasos Palevičienė informavo susirinkusius verslininkus, kad gegužės 21 dieną miesto Tarybai bus teikiamas sprendimo projektas, kuriuo lauko kavinių savininkai tam tikram laikotarpiui bus atleisti nuo vietinės rinkliavos. Verslininkai sutiko su nuomone, kad atleistos nuo rinkliavos kavinės turėtų įsipareigoti prisidėti prie renginių organizavimo, miesto centrinės dalies grąžinimo ir kitaip prididėti gaivinant Laisvės alėja ir senamiestį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius