Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 02 20

Verslininkai kyla prieš „Akropolio“ savininkus

Kauno „Akropolio“ nuomininkai sieks, kad prekybos ir pramogų centro valdytojai komercinių patalpų nuomos kainą sumažintų 50 proc. Taip pat bus prašoma peržiūrėti komunalinių patarnavimų įkainius.
Kauno „Akropolis“
Kauno „Akropolis“ / Eriko Ovčarenko nuotr.

Visa tai paaiškėjo penktadienį viename iš „Akropolio“ restoranų įvykusiame visuotiniame centro nuomininkų susirinkime. 14 val. restorane susirinkę kelios dešimtys verslininkų ir jų atstovų piktinosi, kad dabartinės patalpų nuomos kainos neatitinka esamų rinkos sąlygų. Esą susidarius sudėtingai finansinei situacijai, jas reikėtų mažinti. Po maždaug valandą trukusių diskusijų, nutarta kalbėtis su „Akropolį“ valdančios bendrovės „Resolution Property Management“ atstovais ir prašyti jų patalpų nuomą sumažinti 50 proc. bei peržiūrėti buitinių paslaugų įkainius.

15min.lt nuotr./„Akropolio“ nuomininkai
15min.lt nuotr./„Akropolio“ nuomininkai

Tiesa, „Akropolio“ šeimininkai pirmajame nuomininkų susitikime nedalyvavo. Išvakarėse žiniasklaidai bendrovės atstovė Daiva Žvinytė tvirtino, kad nesupranta visuotinį nuomininkų susirinkimą anonimiškai organizavusių jo rengėjų. „Noriu pabrėžti, kad šio susirinkimo organizatoriai ne tik nepasirašė, bet, užsisakydami vietą kavinėje, melagingai prisistatė „Akropolio“ administracijos vardu. Tai, mūsų manymu, yra ne tik paprasčiausios verslo etikos, bet ir administracinės teisės pažeidimas“, – sakė „Akropolio“ valdytojų atstovė.

Anot pašnekovės, su kiekvienu nuomininku yra pasirašyta atskira nuomos sutartis, kurioje numatyti abiejų pusių įsipareigojimai. Centro administracija visada esą atvirai bendrauja klausimų turinčiais nuomininkais. „Kaip įprasta versle, tai daroma dvišalių derybų būdu, t.y. su kiekvienu nuomininku individualiai. Tokios bendradarbiavimo pozicijos mes laikysimės ir ateityje“, – užtikrino D.Žvinytė.

Tuo metu penktadienį susirinkę „Akropolio“ nuomininkai savo reikalavimus, patvirtintus parašais, žada netrukus įteikti „Akropolio“ šeimininkams. Tai padaryti ketinama per savaitę, o vasario 27-ąją surengti antrąjį visuotinį nuomininkų susirinkimą. Tikimasi, kad jame dalyvaus ir prekybos ir pramogų centro valdytojai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius