-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 10 21

Verslininkai nepritaria valdžios planams apmokestinti nuostolius

Lietuvos verslo konfederacija nepritaria Pelno mokesčio įstatymo pataisoms, kuriomis numatoma riboti galimybę perkelti įmonių mokestinius nuostolius į kitus metus. Tvaria verslo aplinka besirūpinanti verslo organizacija baiminasi, kad šie sprendimai gali gerokai sumažinti ekonominį Lietuvos patrauklumą.
Bijoma, kad naujos taisyklės apsunkins verslo pradžią
Finansų ministerijos sprendimai gali gerokai sumažinti ekonominį Lietuvos patrauklumą / 123rf.com nuotr.

Valdas Sutkus, Lietuvos verslo konfederacijos (LVK) prezidentas ragina atkreipti dėmesį į galimas šio įstatymo pakeitimo pasekmes verslui ir šalies ekonomikai. Pakeitimais numatoma į kitus metus leisti perkelti tik 50 proc. nuostolių, t.y., už likusius 50 proc. patirtų nuostolių įmonės privalėtų sumokėti 15 proc. pelno mokestį, o tai būtų logikai prieštaraujantis sprendimas. 

„Nuostolių, o ne pelno apmokestinimas yra savo prigimtimi nelogiškas sprendimas, o ribojimas perkelti nuostolius į kitus metus nepalieka verslui jokių galimybių amortizuoti ekonominius šokus bei išgyventi ekonomines krizes“, – sako Valdas Sutkus, LVK prezidentas.

Jo nuomone, priėmus įstatymo pataisas, įmonės, patiriančios nuostolius dėl pradinių investicijų, turėtų mokėti pelno mokestį dar nepadengusios šių pradinių investicijų, taigi įstatymas sudarytų itin nepalankias sąlygas neseniai įsikūrusioms įmonėms pradėti investicijas Lietuvoje. O labiausiai nukentėtų krizės paliesti žiniasklaidos, reklamos, pieno perdirbimo, paslaugų ir gamybos eksporto sektoriai. Anot V.Sutkaus, įstatymo pakeitimų nauda šalies biudžetui yra neadekvati netekimams, kuriuos patirtų verslas ir visa šalies ekonomika.

Ekspertai Finansų ministerijos siūlymą apkarpyti nuostolių perkėlimo į kitus metus lengvatą, kai leidžiama perkelti tik 50 proc. nuostolių, kritikuoja teigdami, kad tai sumažins Lietuvos patrauklumą investicijoms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius