Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 03 01

Verslininkai siūlosi atnaujinti Vokiečių gatvės fontaną

Vilniaus savivaldybė sulaukė privačios bendrovės siūlymo sutvarkyti Vokiečių gatvėje esantį fontaną. Savivaldybei nereikėtų tam skirti nė lito. Už atnaujinimą ir tolesnę priežiūrą verslininkai prašo leidimo įrengti šalia savo reklaminį stendą.
Vilniečiai gali išsakyti savo nuomonę, koks fontanas Vokiečių g. jiems patiktų.
Vilniečiai gali išsakyti savo nuomonę, koks fontanas Vokiečių g. jiems patiktų.

Vokiečių gatvės fontanas remonto laukė ne vienerius metus. Tačiau miestui tai – per brangus malonumas. Sulaukus privačių verslininkų siūlymo tikimasi šią miesto erdvę atgaivinti.

„Savivaldybė gavo privačios įmonės pasiūlymą savo lėšomis sutvarkyti ir prižiūrėti fontaną, esantį Vokiečių gatvėje. Artimiausiu metu gali būti pasirašyta bendradarbiavimo sutartis su šia įmone“, – teigė Vilniaus savivaldybės Miesto ūkio ir transporto departamento direktoriaus pavaduotojas Antanas Mikalauskas.

Praeitą vasarą Vokiečių gatvėje fontanas veikė, tačiau tikrai negalima buvo juo pasigirti – vanduo tryško ne per visas skylutes, tad bendras vaizdas buvo gana apgailėtinas.

Vilniaus meras Artūras Zuokas socialiniame tinklalapyje „Facebook“ siūlo vilniečiams išrinkti tą, kuris jiems labiausiai patinka iš trijų galimų Vokiečių gatvės fontano variantų.

Vilnius ištaigingais fontanais pasigirti negali. Nuolat skundžiamasi, kad jiems tinkamai prižiūrėti, remontuoti ir atnaujinti miesto biudžete trūksta lėšų.

Iš viso mieste jų yra 13, bet paprastai vasaromis veikia vos apie pusė. Naujausias fontanas vasarą trykšta Rotušės aikštėje. Jį stengiamasi valyti kasdien, kadangi miestiečiai ir turistai labai mėgsta į jį primėtyti monetų, kurias tenka išgraibyti.

Pernai vasarą fontanai veikė Odminių skvere, Justiniškėse, S.Moniuškos skvere, Europos aikštėje. Prie Seimo esantis didžiausias fontanas jau kelerius metus neveikia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius