Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 05 31

Verslininkams siūloma investuoti Klaipėdoje

Penktadienį Britanijos prekybos rūmų nariams, diplomatams ir verslininkams Klaipėdoje pristatyti perspektyviausi vakarų Lietuvos investavimo objektai. Klaipėdos miesto plėtros viziją delegacijos svečiams pristatė ir miesto meras Vytautas Grubliauskas.
Klaipedos miesto meras V. Grubliauskas susitiko su investuotojais.
Klaipedos miesto meras V. Grubliauskas susitiko su investuotojais. / „Publicum“ nuotr.

„Šiandieninė Klaipėda yra bene labiausiai prekybą su užsieniu išvystęs Lietuvos miestas. Šis tarptautinių ryšių intensyvumas savo ruožtu sukuria papildomą trauką naujoms tiesioginėms užsienio investicijoms. Nuoširdžiai džiaugiuosi Britanijos prekybos rūmų iniciatyva apsilankyti Klaipėdoje ir įsitikinti, jog miestas pamažu, bet užtikrintai, tampa Lietuvos ekonomikos tigru, Pabaltijo šalių jūrų liūtu ir šalies džiazo sostine“, – sakė meras V.Grubliauskas.

Baltijos nekilnojamojo turto plėtros (UAB „BNTP“) bendrovės generalinis direktorius Jamesas A.Clarke'as pristatė nekilnojamojo turto projekto – Klaipėdos verslo parko – bendradarbiavimo, jungtinės veiklos ir investavimo galimybes bei apžvelgė patalpų nuomos, gamybos bei teikiamų paslaugų spektrą.

„Klaipėdoje ir aplink ją įsikūrę verslo investavimo objektai svarbūs ne tik miestui, bet ir visai Lietuvai. Sudarėme galimybę savo plėtros planus pristatyti Lietuvos ir Britanijos verslininkams, nes šių šalių bendradarbiavimas gali atnešti naudingų rezultatų. Neabejoju, kad ir toliau ieškosime sėkmingų būdų, kaip ir užsienio šalių, ir Lietuvos investuotojus pritraukti kurtis pas mus“, – sakė Klaipėdos laisvosios ekonominės zonos (LEZ) valdymo bendrovės generalinis direktorius Eimantas Kiudulas.

Eduardas Galuškinas, laivų krovos AB „Klaipėdos Smeltė“ komercijos direktorius, pristatė Baltijos jūros uostą ir MSC konteinerių paskirstymo centrą.

„Klaipėdos nafta“ veiklą, ateities planus ir perspektyvas apžvelgė komercijos direktorius Sigitas Zakalskis. Jis taip pat papasakojo, kokią svarbią reikšmę Lietuvai turės būsimas „Klaipėdos naftos“ suskystintų gamtinių dujų terminalas.

Verslininkai buvo pakviesti į ekskursiją tarptautinei architektūrinio ir interjerinio stiklo apdirbimo grupei priklausančioje bendrovėje „Glassbel Baltic“, vėliau buvo aprodyta „Klaipėdos naftos“ teritorija.

Klaipėdos uosto veiklą Britanijos prekybos rūmų nariams valandos trukmės miesto apžvalgoje laivu pristatė Klaipėdos uosto atstovė Kristina Gontjer.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius