Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 12 06

Verslininkui Jonui Garbaravičiui teisme nepavyko apginti savo reputacijos

Garsiam verslininkui Jonui Garbaravičiui nepavyksta išbristi iš skandalų liūno. Žymios Kauno šeimos atstovo pavardė šiuo metu minima keliuose ikiteisminiuose tyrimuose. Tikru galvos skausmu Garbaravičių šeimai tapo kaunietis Kęstutis Petraitis, kuris viešai prabilo apie galimus buvusio Kauno mero Arvydo Garbaravičiaus ir jo šeimos narių piktnaudžiavimus, abejotinas verslo schemas ir net Valstybės saugumo departamento (VSD) pareigūno papirkimą. Į teismą dėl neva melagingų teiginių kreipęsis J.Garbaravičius po pusės metų užtrukusio bylinėjimosi pats atsiėmė ieškinį ir paprašė nutraukti bylą.
Jonas Garbaravičius
Jonas Garbaravičius

Plačiau apie Garbaravičių šeimos verslo užkulisius 15min.lt rašė straipsnyje "Svarbiausia Kauno šeima: politikos, žiniasklaidos ir verslo trikampis".

Buvęs Kauno meras A.Garbaravičius žadėjo su K.Petraičiu santykius aiškintis teismuose, tačiau iki šiol į juos nesikreipė. Tai padarė jo sūnėnas J.Garbaravičius.

Ieškinio atsisakė

Jis Kauno apylinkės teismo prašė įpareigoti K.Petraitį paneigti žiniasklaidoje pasirodžiusius teiginius, jog 2006 m. buvo įkurta skolų išieškojimo bendrovė "Creditum", kurios 60 proc. akcijų priklausė J.Garbaravičiui, taip pat teiginį, jog J.Garbaravičius pažįsta Valstybės saugumo departamento (VSD) darbuotoją Tomą, kuriam per įkurtą bendrovę "Creditum Vilnius" esą buvo mokami pinigai.

Arvydas Garbaravičius
Arvydas Garbaravičius

K.Petraitis 15min.lt teigė, jog teismui pateikė visus savo teiginius pagrindžiančius dokumentus, o J.Garbaravičius teismo posėdžiuose nei karto nepasirodė, nes pabūgo tiesių klausimų.

Teismui pateiktas ir K.Petraičio pasakojimas apie tai, kaip J.Garbaravičius piktinosi didelėmis įmonei "Creditum Vilnius" pervedamomis sumomis ir svarstė, jog geriau būtų buvę pusę tos sumos sumokėti VSD pareigūnui Tomui tiesiogiai.

Ketvirtas teiginys, kurį prašyta paneigti, – esą J.Garbaravičius skelbė, jog dar dirbdamas "Lietuvos energijoje" jis išsikovojo, jog Ignalinos atominės elektrinės gaminama elektros nergija būtų parduodama per tarpininkus.

Daugiau nei pusę metų trukęs procesas trečiadienį baigėsi Kauno apylinkės teismo teisėjos Ritos Ulejevienės nutartimi, kuria patenkintas J.Garbaravičiaus advokato Henriko Celencevičiaus prašymas nutraukti bylą.

Kodėl J.Garbaravičius atsisakė ieškinio, advokatas H.Celencevičius 15min.lt paaiškinti negalėjo. Jis patikino, jog iki šiol neturi teismo nutarties, todėl nieko komentuoti negalintis. Čia paminėtina, jog bylos šalys nutarties kopiją gauti galėjo jau trečiadienį. Būtent tada ji pasiekė ir 15min.lt redakciją.

K.Petraitis 15min.lt sakė, jog teismui pateikė visus savo teiginius pagrindžiančius dokumentus, o J.Garbaravičius teismo posėdžiuose nei karto nepasirodė, nes pabūgo tiesių klausimų.

Redakcijos archyvo nuotr./Kęstutis Petraitis
Redakcijos archyvo nuotr./Kęstutis Petraitis

Ši teismo nutartis atimą teisę J.Garbaravičiui dėl tų pačių teiginių į teismą kreiptis pakartotinai.

Vilnių iškeitė į Londoną

Beje, būtent tuo metu, kai pateko į teisėsaugos nemalonę, o žiniasklaida ėmė spausdinti K.Petraičio pasakojimus apie Garbaravičių verslo užkulisius, J.Garbaravičius nutarė keisti veiklą ir išvažiuoti iš Lietuvos. Jis tikino, kad šiuos karjeros pokyčius jau seniai planavo.

J.Garbaravičius 2013 metų balandžio pabaigoje pasitraukė iš investicijų bendrovės „Scaent Baltic“ valdybos pirmininko posto. Viena svarbiausių „Scaent Baltic“ valdomų įmonių yra „Inter Rao Lietuva“, kuri Lietuvai pardavinėja Rusijos energetikos giganto „Inter RAO“ tiekiamą elektrą. 

J.Garbaravičius tikino, kad traukiasi ne dėl skandalų, o dėl to, kad nusprendė tęsti karjerą Europos finansų centre Londono Sityje. Ten jis su partneriais įsteigė investicijų kompaniją „CEE Resources&Investment“ ir bando ieškoti finansavimo šaltinių bei investuoti išteklių žvalgybą ir gavybą.

Beje, pasitraukus J.Garbaravičiui „Scaent Baltic“ atsisakė žiniasklaidos ir leidybos verslo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius