-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 12 05

Verslo atstovai apsidžiaugė, kad PVM nedidės

Lietuvos verslo konfederacija sveikina šiandien Vyriausybės priimtus sprendimus biudžetą koreguoti ne didinant pridėtinės vertės mokesčio tarifą iki 23 proc., bet mažinant biudžeto išlaidas. Kadangi ekonominis sunkmetis ne tik nesibaigė, bet iškilo ir naujų grėsmių, kurios dar prieš šešis mėnesius nebuvo aktualios, išlaidų mažinimas yra efektyviausias būdas palaikyti ekonomikos stabilumą.
Naktinis apsipirkimas Kauno „Akropolyje“
Pirkėjas. / Eriko Ovčarenkos/ dienraščio „15 minučių“ nuotr.

„Europos rinkos, tarp kurių yra ir mūsų šalies svarbiausi eksporto partneriai, susiduria su ekonomikos lėtėjimu. Tad galime tikėtis, kad Lietuvos eksportas, buvęs pagrindiniu šalies ekonomikos varikliu, pradės lėtėti. Paskutiniais mėnesiais pradėjęs augti vidaus vartojimas duoda vilčių sulaukti ekonomikos stiprėjimo dėl vidinių šalies resursų. Manome, kad esant didelei tikimybei, jog eksporto apimtys mažės ir dėl to lėtės ekonomika, pridėtinės vertės mokesčio tarifo didinimas būtų žalingas, nes atsilieptų ne tik vartotojams bet ir atsigaunančioms paslaugų bendrovėms“ – teigia Lietuvos verslo konfederacijos prezidentas Valdas Sutkus.

Lietuvos verslo konfederacija taip pat rekomenduoja didinti skolinimąsi vidaus rinkoje iš Lietuvos gyventojų, didinant trumpalaikių 1–2 metų trukmės Vyriausybės vertybinių popierių pasiūlą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius