Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 01 03

Verslo interesų turi ketvirtadalis Seimo narių

Daugiau kaip trys dešimtys tautos išrinktųjų žengė į Seimą turėdami šalies ir užsienio kompanijų akcijų ar kitų vertybinių popierių, ketvirtadienį rašo „Lietuvos žinios“.
Viktoras Uspaskichas, Bronius Bradauskas ir Mečislovas Zasčiurinskas
Viktoras Uspaskichas, Bronius Bradauskas ir Mečislovas Zasčiurinskas / BFL/Vyginto Skaraičio, Šarūno Mažeikos ir Tomo Lukšio nuotr.

Daugiausia tokių verslininkų – tarp valdančiųjų Darbo (DP) ir Socialdemokratų (LSDP) partijų.

Turėti verslo kompanijų ir organizacijų akcijų politikams įstatymai nedraudžia. Vis dėlto prieš keletą metų kilus buvusio ūkio ministro Dainiaus Kreivio interesų konfliktui dėl jo interesų versle, svarstyta steigti vadinamuosius akluosius fondus arba kitaip spręsti panašias problemas. Tačiau ministrui atsistatydinus šių sprendimų paieškos sustojo, pažymi dienraštis.

Bene glaudžiausiais saitais su verslu yra susijęs DP frakcijos lyderis Viktoras Uspaskichas. Interesų deklaracijoje nurodoma, kad jam priklauso bendrovės „Edvervita“, o drauge su sutuoktine jis turi ir koncerno „Vikonda“ bei įmonės „Krekenavos pašarai“ akcijų. Negana to, politiko sutuoktinei priklauso kompanijų Krekenavos agrofirmos, agrofirmos „Josvainiai“, „Vikedos“, Kėdainių konservų fabriko, „Vikstatos“, „Krekenavos“ vertybiniai popieriai.

Septynių bendrovių akcijomis gali disponuoti DP frakcijos narys Mečislovas Zasčiurinskas. Jo žinioje – kompanijų „City Service“, bankrutavusio banko „Snoras“, Šiaulių banko, Ūkio banko, „Lietuvos energijos“, bendrove „Lesto“ virtusių Rytų skirstomųjų tinklų ir „Teo“ akcijos.

Gausiausios Seime LSDP frakcijos gretose didžiausio verslininko titulą, pasak dienraščio, galima skirti milijonieriui Broniui Bradauskui, kuriam priklauso bendrovių „Lamantinas“, „Aviaekspresas“, „Bartžuvė“, „Donetas“ ir „Lamantino tarpininkai“ akcijos. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius