Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Skaityti apie sportą - taip pat sportas.
Išbandyti
Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti
2019 08 29

Vertindama asmenų sveikatos būklę, „Sodra“ galės pasitelkti nepriklausomus specialistus

Vertindama asmenų sveikatos būklę, „Sodra“ nuo rugsėjo galės pasitelkti nepriklausomus sveikatos priežiūros specialistus ir paskirti papildomą asmens sveikatos tyrimą, ketvirtadienį pranešė Socialinės apsaugos ir darbo ministerija.
Sodra
Sodra / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Temos: 2 Sodra Sveikata

Socialinės apsaugos ir darbo ministro Lino Kukuraičio įsakyme numatyta, kad tai „Sodra“ galės padaryti kilus abejonių dėl ligos išmokų, netekto darbingumo kompensacijų bei netekto darbingumo pensijų skyrimo.

„Tai reiškia, kad atskirais atvejais, kai kyla abejonių dėl realios asmens sveikatos būklės neatitikimo duomenims, nurodytiems medicininiuose dokumentuose, asmens bus prašoma dar kartą pasitikrinti sveikatą „Sodros“ nurodytoje sveikatos priežiūros įstaigoje kompensuojant patirtas išlaidas“, – teigia ministerija.

Jei šių ekspertų nuomonė skirsis nuo ankstesnių medikų išvadų, gali būti priimamas sprendimas kreiptis į Neįgalumo ir darbingumo nustatymo tarnybą, kad būtų priimtas naujas sprendimas.

Ministerija taip įgyvendina pernai sausį priimtus įstatymų pakeitimus.

Iki šiol „Sodra“ atskirais atvejais papildomą sveikatos tyrimą skirdavo tik kai kildavo abejonių, ar žmogui pagrįstai mokama ligos išmoka.

Taip tikimasi sumažinti galimą korupciją, kai siekiama suklaidinti institucijas ir nepagrįstai gauti netekto darbingumo ar neįgalumo išmokas.

Apie būtinybę atlikti papildomą patikrinimą gyventojai bus informuojami elektroninėje gyventojų aptarnavimo sistemoje EGAS ir registruotu laišku. Jei asmuo neatvyks į patikrinimą be svarbių pateisinamų priežasčių, išmokos jam gali būti nutrauktos ar nepradėtos mokėti. Kiekvienu atveju tikrinanti įstaiga bus parenkama individualiai, kad asmuo nepatektų pas savo gydytoją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Didžiausiame Bukčių miško parke Vilniuje pasivaikščioti kviečia trys nauji maršrutai
Reklama
„Huawei FreeBuds 6i“ – iki 100 eurų kainuojančios belaidės ausinės
Reklama
Vaikų vasaros atostogoms įsibėgėjant, „Telia Play“ kino rekomendacijos vaikams ir visai šeimai
Reklama
„Įspūdžiai išliko visam gyvenimui“: TV bokštas kviečia pasivaikščioti 170 metrų aukštyje