Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 10 13

Vežėjai reikalauja valdžios derėtis (atnaujinta 12.15 val.)

Antradienį prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos piketavo Transporto darbuotojų profesinių sąjungų forumas. Piketuotojai tikino, kad ministerija vangiai reaguoja į jų prašymus sėsti prie derybų stalo ir kartu spręsti vežėjų problemas, susijusias su darbo sąlygomis, atlyginimais.
Antradienį prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos piketavo Transporto darbuotojų profesinių sąjungų federacija. Piketuotojai tikino, kad dar rugpjūčio mėnesį kreipėsi į ministeriją su prašymu susitikti ir kartu spręsti vežėjų problemas, susijusias su darbo sąlygomis, atlyginimais.
Vežėjai tikina, dialogo su Socialinės apsaugos ir darbo ministerija ieškantys nuo rugpjūčio. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Temos: 2 Vežėjai Piketas

„Mes tiesiog prašome kalbėtis. Nuo rugpjūčio mus žada priimti“, – naujienų portalui 15min.lt sakė forumo pirmininkas Jonas Petraška. Jis aiškino, kad vežėjai siekia susitarimo, kuriuo būtų nustatytos darbo sąlygos ir atlyginimai transporto įmonėse. „Deramės su vežėjų asociacija „Linava“, ji sutinka su mumis bendradarbiauti“, – kalbėjo J.Petraška.

Tačiau, jo teigimu, šalies valdžia tartis su vežėjais vengia. „Siekiame, kad priimtų socialinės apsaugos ir darbo ministras, norime sukviesti platesnį ratą ministerijų, darbdavių, savivaldybių, profesinių sąjungų ir aptarti problemas, kad vis tik tie susitarimai (dėl atlyginimų ir darbo sąlygų – aut. past.) būtų“, – aiškino pašnekovas.

Jis tikino, kad darbo sąlygos vežėjams labai nevienodos – esą kai kuriose įmonėse darbuotojai yra išnaudojami. Daugelyje įmonių darbuotojai kas mėnesį privalo imti po keletą dienų nemokamų atostogų, todėl mažėja jų atlyginimai.

Paklaustas ar vežėjai neketina blokuoti kelių, jei valdžia ir toliau nereaguos į jų prašymus, J.Petraška 15min.lt sakė: „Jei pribręs būtinybė, matysim, kokių sankcijų, kokių priemonių reikės imtis.“

Pasikalbėti su piketuotojais išėjo Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos kancleris Valdas Rupšys ir pakvietė juos užeiti į vidų. „Pasižiūrėsim, kokie yra reikalavimai, pasikalbėsim“, – sakė jis.

Papildyta 12.15 val.: Po pokalbio su piketuotojais V.Rupšys 15min.lt sakė, kad konkrečios datos, kada galėtų įvykti susitikimas, nesutarė – ją dar reikia suderinti su socialinės apsaugos ir darbo ministru Donatu Jankausku. „Jie prašė pagalbos, galėsime pastimuliuoti jų derybas su „Linava“, – tikino V.Rupšys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius