-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 07 26

Vežti rinkėjus balsuoti bus galima ne mažiau šešių vietų automobiliais

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) nusprendė leisti vežti rinkėjus balsuoti tik automobiliais, kuriuose būtų ne mažiau kaip šešios vietos.
Balsavimas
Balsavimas / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Tokį punktą ketvirtadienį tvirtindama pavėžėjimo taisykles VRK įrašė, kad rinkimų dieną būtų išvengta neleistinos agitacijos ar papirkimo atvejų, tarkime, savivaldybės darbuotojams rinkėjus vežant kelių vietų lengvaisiais automobiliais.

„Kad nebūtų taip, jog seniūnas susisodina kelis kaimynus, ir veždamas už valstybės pinigus vykdo agitaciją, o stebėtojai nė nežino, kad čia žmonės vežami balsuoti“, – per komisijos posėdį sakė jos pirmininkas Zenonas Vaigauskas.

Pakeisti įstatymai įpareigojo organizuoti VRK per Seimo rinkimus balsuoti atvykti negalinčių rinkėjų pavežėjimą, nors, savivaldybių prašymu, pavėžėjimai išskirtiniais atvejais organizuoti ir per ankstesnius rinkimus.

Už rinkėjų pavėžėjimą į rinkimų apylinkes balsuoti, kai pavėžėjimas organizuojamas Vyriausiosios rinkimų komisijos nustatyta tvarka, apmokama iš valstybės ir savivaldybių biudžetų.

Kaip per komisijos posėdį informavo jos narė Živilė Verbylaitė, sutarta, jog savivaldybės parūpins transportą, sumokės atlyginimą vairuotojams, o VRK dengs išlaidas kurui.

Pasak Ž.Verbylaitės, per šiuos rinkimus VRK galės kompensuoti kuro už maždaug 300 tūkst. litų.

Seimo rinkimai kartu su konsultaciniu referendumu dėl naujos atominės elektrinės statybos vyks šių metų spalio 14 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius