-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2018 10 04

VGTU bendrabutis – kaip iš siaubo filmo: studentus kanda blakės, pastate veisiasi pelėsis

Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VGTU) studentų tėvai sukilo prieš Saulėtekyje esančiame bendrabutyje esančias pasibaisėtinas gyvenimo sąlygas. Jų atsiųstos nuotraukos tikrai šokiruoja – jose matyti ne tik parazitai, bet iš pažiūros visiškai gyvenimui netinkanti aplinka. VGTU kancleris Arūnas Komka atsiprašo studentų dėl susidariusios padėties. Jis tikina, kad bendrabutį ketinama skubiai tvarkyti.
VGTU bendrabutyje
Studentų gyvenimas VGTU bendrabutyje

Kaip teigiama VGTU studentų tėvų 15min atsiųstame laiške, nors šis universitetas vienas iš prestižinių, jų vaikai gyvena su tarakonais, blakėmis, rūsiuose pilna žiurkių.

„Už kambarį moka apie 60 eurų, į šią sumą taip pat įeina lovos su supelijusiomis patalynės dėžėmis, bei pelėsis ir besilupantys vamzdžiai voniose. Neretai dingsta karštas arba šaltas vanduo. Kai kuriuose kambariuose šaltas vanduo nebėga išvis“, – laiške rašo jie.

Anot tėvų, universiteto bendrabučius administruojanti „Economus“, dalija pažadus, kad problemos bus išspręstos, tačiau jie – tušti, situacija nesitaiso.

Tėvų žiniomis, su bendrabutyje gyvenančiais parazitais kovojama trejus metus, tačiau akivaizdu, kad jėgos nelygios.

„Viskas, ką jiems pasiūlė – dezinfekcija, po kurios ramiai galima gyventi tik savaitę. Tuo metu kai vaikai gyvena nuolatinėje drėgmėje, pelėsyje ir blakėmis apėjusiuose kambariuose, administracija tame pačiame pastate esančiuose ofisuose turi nepriekaištingai įrengtas patalpas. Nejaugi studentai prastesni žmonės, kad gali gyventi tokiomis sąlygomis Tai – visų, gyvenančių pirmame bendrabutyje, pagalbos šauksmas“, – teigiama laiške.

Jo autoriai taip pat rašo, jog ne visi sau gali leisti gyventi nuomotame bute ar renovuotuose kambariuose, tačiau kaina neturėtų nulemti antisanitarinių sąlygų.

VGTU liepė atlikti dezinfekciją

VGTU kancleris A.Komka 15min atsiųstame komentare teigė, kad visų pirmiausiai nori atsiprašyti studentų, gyvenančių bendrabučiuose, dėl susiklosčiusios situacijos.

„VGTU ir bendrabučius administruojanti įmonė UAB „Economus“ situaciją žino ir kuo skubiau imasi visų priemonių jai spręsti. Šiuo metu bendrabučius administruojanti įmonė pakartotinai įspėta, kad būtų atliekama dezinfekcija ir ši procedūra būtų papildomai kartojama tol, kol kenkėjų neliks“, – sakė jis.

Anot jo, dėl minėto bendrabučio bus imamasi visų įmanomų priemonių, kad nukentėjęs studentas būtų kuo skubiau perkeltas į kitą kambarį.

„Gali būti, kad tokių atvejų yra ir daugiau, apie kuriuos mes nežinome, todėl paprašėme studentų informuoti, kad galėtume imtis visų priemonių šiai situacijai išspręsti“, – sakė jis.

Anot kanclerio, VGTU skiria didelį dėmesį bendrabučių gyventojų gyvenimo sąlygų gerinimui ir nuo 2016 metų bendrabutyje, esančiame Saulėtekio al. 25, jau atnaujintos 371 gyvenamosios vietos.

Atlikus visus remonto darbus, studentams bus atnaujintos likusios 183 vietos bendrabutyje. Iš universiteto lėšų nuolat skiriamas finansavimas bendrabučių atnaujinimo darbams, o ateityje VGTU ir toliau dės visas pastangas, kad užtikrintų kokybiškas studentų gyvenimo sąlygas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius