Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 04 08

VGTU rektoriui – kaltinimai korupcija

Tarnybinės etikos sargai spręs, ar pradėti tyrimą dėl VGTU rektoriaus Romualdo Ginevičiaus veiksmų. Įtariama, kad universiteto vadovas neteisėtai į darbą priėmė savo žmoną, vyko į netikslingas komandiruotes egzotiškose užsienio šalyse.
VGTU
VGTU / Gedimino Gasiulio/dienraščio „15 minučių“ nuotr.

Į Vyriausiąją tarnybinės etikos komisiją (VTEK) kreipėsi Liberalų sąjūdžio nariai, esą gavę patikimos informacijos apie rektoriaus savivalę.

„Tai nebuvo kažkoks šimto žmonių pasirašytas raštas, tačiau universiteto darbuotojai per susitikimus išsakė savo abejonių“,  –  dėstė Liberalų sąjūdžio atstovas Vytautas Grubliauskas. 

Pasak jo,  R.Ginevičiui tapus VGTU rektoriumi buvo įkurtas padalinys Kalbų mokymo centras, o jo direktore be konkurso buvo įdarbinta rektoriaus žmona, jai nustatyti maksimalūs darbo užmokesčio koeficientai.

Ne kartą aštriai pasisakiau prieš kai kuriuos vykdomos švietimo ir mokslo reformos punktus. Tai yra atsakas man, – sakė VGTU rektorius R.Ginevičius.

„Abejonių kyla ir dėl kitų rektoriaus veiklos epizodų – egzotiškų kelionių į užsienį ir panašiai. Žodį turėtų tarti VTEK, bet, manau, jų išvados taps pagrindu veikti kitoms institucijoms“,  –  apie galimą kreipimąsi į prokuratūrą užsiminė V.Grubliauskas.

Juodosios technologijos?

Apie jam mestus kaltinimus iš „15min“ žurnalistų išgirdęs R.Ginevičius teigė nė kiek nenustebęs ir ko nors panašaus laukęs. 

„Tai yra organizuotas politinis puolimas, juodosios technologijos. Ne kartą aštriai pasisakiau prieš kai kuriuos vykdomos švietimo ir mokslo reformos punktus. Tai yra atsakas man. Labai gaila, kad Lietuvoje darosi tokie dalykai“,  –  sakė R.Ginevičius.

VGTU rektorius patikino nieko bendra su žmonos įdarbinimu neturintis, esą ji turi tiesioginius viršininkus, kurie ir sprendė, ką priimti į darbą, kokio dydžio atlyginimą mokėti.

„Dabar esu Vienoje, pasirašėme bendradarbiavimo sutartį su stipriu technikos universitetu. Jei tai kas nors vadina egzotinėmis kelionėmis, tai jau jų sąžinės reikalas“,  –  sakė R.Ginevičius.

Svarstyti, ar pradėti tyrimą dėl VGTU vadovo, VTEK spręs balandžio 9-ąją vyksiančiame posėdyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius