-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2014 02 27

Viceministras Marijus Velička: kovinės parengties patikrinimas Rusijoje kelia nerimą

Krašto apsaugos viceministras Marijus Velička teigia, kad Lietuvai kelia nerimą pranešimai apie kovinės parengties patikrinimą Rusijoje.
Viceministras Marijus Velička
Viceministras Marijus Velička / Alfredo Pliadžio nuotr.

„Rusija iš tikrųjų yra suvereni valstybė ir ji gali tokias nepraneštas pratybas daryti kada nori, bet taip, man kelia nerimą, nes tai daroma netoli Lietuvos sienos“, – Briuselyje trečiadienio vakarą sakė NATO šalių ministrų susitikime dalyvaujantis M.Velička.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas trečiadienį įsakė Gynybos ministerijai skubiai surengti šalies ginkluotųjų pajėgų kompleksinį kovinės parengties patikrinimą Vakarų ir Centrinėje karinėse apygardose.

M.Veličkos vertinimu, Rusijos veiksmai šiuo metu nėra atsitiktiniai: „Atsižvelgiant į tai, kad politinė situacija Ukrainoje šiandien yra nestabili, tai tokios pratybos kelia pagrįstą nerimą dėl to, jog turbūt mažai būna, kad tokie incidentai sutaptų tiesiog. Tai turbūt yra daroma tendencingai.“

Paprašytas įvertinti galimą pratybų grėsmę, NATo generalinis sekretorius Andersas Foghas.Rasmussenas sakė: „Aš nepasirengęs leistis į detales apie pratybų mastą ir tikslą. Viskas, ką aš žinau, yra tai, kad buvo pranešta apie karines pratybas."

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius