Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 06 10

Viceministras R.Karoblis: TTIP plačiai atvers JAV rinką lietuviškiems maisto produktams

Užsienio reikalų viceministras Raimundas Karoblis ir JAV žemės ūkio sekretoriaus pavaduotojas Michaelas Scuse`as penktadienį su Lietuvos žemės ūkio ir maisto pramonės eksportuotojais aptarė Europos Sąjungos ir JAV derybas dėl Transatlantinės prekybos ir investicijų partnerystės (TTIP) bei naujai atsiversiančias galimybes JAV rinkoje Lietuvos žemės ūkio ir maisto produktų eksportuotojams, rašoma pranešime spaudai.
Raimundas Karoblis
Raimundas Karoblis / Džojos Gundos Barysaitės nuotr.

Viceministras atkreipė dėmesį, kad Rusijai įvedus sankcijas, Lietuvos maisto produktų eksportuotojai aktyviai ieško naujų rinkų, tarp kurių JAV laikoma vienu iš svarbiausių prioritetų – pastaraisiais metais Lietuvos žemės ūkio ir maisto produktų eksportas į JAV auga apie 50 proc. per metus. JAV žemės ūkio sekretoriaus pavaduotojas pabrėžė, kad Lietuvos eksporto į JAV plėtrą dar labiau paskatins 2015 m. lapkričio mėnesį Lietuvai suteiktas leidimas į JAV vežti mėsą ir jos gaminius.

R.Karoblis ir M.Scuse`as išsakė abipusę paramą ES ir JAV deryboms dėl Transatlantinės prekybos ir investicijų partnerystės (TTIP), kuri reikšmingai palengvins prekybos žemės ūkio ir maisto produktais sąlygas. Viceministras pabrėžė, kad Lietuvai svarbu ne tik panaikinti aukštus JAV taikomus muitus tokiems svarbiems lietuviškiems produktams, kaip mėsos, pieno, žuvies gaminiai, bet taip pat išspręsti kitas kliūtis, trukdančias patekti į JAV rinką.

„Būtent reguliacinių reikalavimų suartinimas, įvairių procedūrų supaprastinimas ar pagreitintas eksporto leidimų išdavimas atneštų daugiausia naudos Lietuvos eksportuotojams“, – sakė R.Karoblis.

Viceministras ir JAV žemės ūkio sekretoriaus pavaduotojas patvirtino, kad tiek ES, tiek JAV yra suinteresuotos užtikrinti kuo aukštesnius vartotojų, produktų saugos, sveikatos ir gyvūnų gerovės standartus, todėl TTIP derybose nebus daroma nieko, kas sukeltų jiems riziką.

Vizito Vilniuje metu JAV žemės ūkio sekretoriaus pavaduotojas taip pat susitiko su ministru pirmininku, žemės ūkio ministre, apsilankė bičių ūkyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius