Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 09 07

Viceministras Vaidas Bacys aiškinasi, kokios pagalbos reikia Lenkijos lietuviškoms mokykloms

Lenkijos lietuviškas mokyklas penktadienį lankantis švietimo ir mokslo viceministras Vaidas Bacys aiškinasi, kokios pagalbos joms reikia.
Knygos
Knygos / Sauliaus Žiūros/BFL nuotr.

„Aiškinamės, kokios paramos, pagalbos reikėtų iš Lietuvos pusės, kuo mes galėtume padėti tam lietuviškų mokyklų buvimui čia – metodinės pagalbos, pagalbos kvalifikacijos kėlimo programai ir panašiai“, – BNS telefonu iš Lenkijos sakė viceministras.

Jis penktadienio pavakarę sakė esantis Punske, bendraujantis su mokyklų bendruomene, kurios atstovai išsako tenykštes problemas.

„Problemos kaip ir visur – tas pačias problemas ir Lenkijos lietuvių mokyklos sprendžia – vaikų skaičiaus mažėjimas, bet, aišku, yra specifiškumas – vadovėliai, finansavimo dalykai“, – teigė V.Bacys.

Lenkijoje gyvenantys lietuviai anksčiau sakė, kad Lenkijoje lietuviškoms mokykloms trūksta lėšų, jos gali būti uždarytos, taip pat stinga vadovėlių lietuvių kalba.

Penktadienio vakarą Seinuose viceministras dar susitiks su lietuviškų organizacijų vadovais, mokyklų direktoriais, vietos valdžios atstovais.

Lenkijoje gyvena iki 15 tūkst. lietuvių kilmės asmenų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius