-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2021 02 19

Viceministrė: dauguma pedagogų paskiepyti, įsibėgėja vyriausių gyventojų skiepijimas

Šiuo metu dauguma pedagogų, kuriuos buvo numatyta šiame etape paskiepyti nuo COVID-19, yra gavę vakcinos dozę, įsibėgėja vyriausių amžiaus grupių žmonių vakcinacija, sako sveikatos apsaugos viceministrė.
Pacientų ir darbuotojų skiepijimas Kauno klinikose
Pacientų ir darbuotojų skiepijimas Kauno klinikose / Kauno klinikų nuotr.

„Iš esmės šią savaitę bebaigiame su pirmąja vakcinos doze pedagogams ir jau pakankamai aktyviai pradedame vakcinuoti 80 plius vadinamąją asmenų grupę, vyresnių žmonių amžiaus grupę. Vakcinacija šių žmonių turėtų įsibėgėti kitą savaitę ir jau matome požymių, kad galėsime keliauti į vyresnius nei 75-eri metai žmones ir jų vakcinavimą“, – spaudos konferencijoje penktadienį sakė sveikatos apsaugos viceministrė Živilė Simonaitytė.

Pasak jos, turimais duomenimis, iš maždaug 30 tūkst. pedagogų ir mokymo įstaigų darbuotojų, kurie turėjo būti paskiepyti šiame etape, pasiskiepiję yra beveik 28 tūkstančiai.

Vakar dienos duomenimis, buvo pasiskiepiję iš šios grupės beveik 28 tūkst. pedagogų.

„Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos skaičiavimais, pedagogų grupė, kuri šiuo metu turėtų būti vakcinuojama, tai kalbama apie ikimokyklinį, priešmokyklinį, pradinį ir specialųjį ugdymą, tiek pedagogai, tiek kiti žmonės, kurie kontaktuoja su vaikais ugdymo procese, sudaro apie 30 tūkst. žmonių. Vakar dienos duomenimis, buvo pasiskiepiję iš šios grupės beveik 28 tūkst. pedagogų. Tai reiškia, kad tikrai pedagogai sutinka skiepytis, mato tame prasmę, mato tame naudą ir supranta, kad vakcinos yra gerai“, – sakė ji.

Statistikos departamento duomenimis, pirmąja vakcinos doze šiuo metu paskiepyta 113 tūkst. 208 žmonės, abiem dozėmis – 63 tūkst. 281.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius