Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 11 24

Viceministrė J.Neliupšienė Kyjive susitiko su Ukrainos pirmąja ponia O.Zelenska

Lapkričio 22–24 dienomis užsienio reikalų viceministrė Jovita Neliupšienė lankėsi Ukrainoje. Kyjive viceministrė kartu su Europos šalių moterų delegacija iš Austrijos, Kroatijos, Latvijos, Lichtenšteino, Rumunijos ir Vokietijos, susitiko su Ukrainos pirmąja ponia Olena Zelenska ir kalbėjosi apie artimiausius planus, išgyventi žiemą, bei tolimesnę, neišvengiamai europinę, Ukrainos ateitį, rašoma Užsienio reikalų ministerijos pranešime spaudai.
Viceministrė J.Neliupšienė ir O.Zelenska
Viceministrė J.Neliupšienė ir O.Zelenska / URM nuotr.

O.Zelenska tarptautinės moterų delegacijos iš septynių Europos šalių ir Europos Parlamento paprašė pasirūpinti pabėgėlių iš Ukrainos vaikais ir nelėtinti paramos Ukrainai tempo.

„O.Zelenska padėkojo Lietuvai už tai, kad beveik 25 tūkstančiai Lietuvoje esančių ukrainiečių vaikų gali mokytis bendrose mokyklose, kad turi galimybes mokytis ir ukrainiečių kalbos, bei už Lietuvos žmonių paramą Ukrainai“, – po jautraus susitikimo su Ukrainos pirmąja ponia sakė viceministrė J.Neliupšienė.

Tarptautinė moterų delegacija pokalbio su O.Zelenska metu aptarė, ką tarptautinė bendruomenė gali ir turi padaryti, kad dėl karo žiaurumų iš Ukrainos pasitraukę vaikai ir tūkstančiai į Rusiją per prievartą ištremtų vaikų, kuo greičiau saugiai sugrįžtų ir kartu kurtų europietišką Ukrainą.

Tarptautinė moterų delegacija su O.Zelenska taip pat aptarė karo žiaurumų aukomis tapusių moterų temą. Šis jungtinis septynių Europos šalių ir Europos Parlamento vizitas – tai dar viena galimybė ne tik atkreipti dėmesį, bet ir aptarti pagalbos būdus tūkstančiams fizinį, emocinį ir seksualinį smurtą patiriančių Ukrainos moterų.

„Aptariant Ukrainos ateitį tarptautiniuose formatuose, reikia kalbėti ne tik apie sugriautų pastatų, tiltų, infrastruktūros objektų, bet ir sugriautų gyvenimų atstatymą. Pagalba Ukrainos moterims – teisinė, finansinė, emocinė – mūsų visų pareiga“, – susitikimą su O.Zelenska apibendrino J.Neliupšienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius