Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 09 20 /14:28

„Vichy“ vandens parkas sulauks baudos: vaikų baseine vanduo – netinkamas, patalpose rasta bakterijų

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) specialistai, patikrinę „Vichy“ vandens pramogų parko būklę, nustatė, kad patalpos ir įranga valoma ir prižiūrima netinkamai.
„Vichy“ vandens parkas
„Vichy“ vandens parkas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Kaip jau rašė 15min, apie tai, kad „Vichy“ vandens pramogų parke – daugybė higienos normos pažeidimų, keliančių pavojų lankytojų saugumui ir sveikatai, garsiai kalbėti pradėta po internete išplitusio Lietuvoje atostogavusio turisto filmuko. Jame „Vichy“ parke su šeima lankęsis vyras nufilmavo tai, kuo pasibaisėjo. Jo nufilmuotuose vaizdo kadruose matyti įvairūs higieniniai pažeidimai: surūdiję vamzdžiai, skylės.

Po 15min publikacijos „Vichy“ vandens parke apsilankę NVSC specialistai pamatė nevalytų, apdulkėjusių plotų ir paviršių, pelėsio požymių ant laiptų, rūdžių ant lankytojams skirtų kabyklų ir kitų paviršių.

Ištyrus vaikams skirto baseino vandenį, jame nustatyta net 6 kartus didesnė nei leidžiama geležies koncentracija.

„Netinkamą priežiūrą patvirtina ir laboratoriniai tyrimai – ištyrus vaikams skirto baseino vandenį, jame nustatyta net 6 kartus didesnė nei leidžiama geležies koncentracija, kadangi įranga, kuria atvirai į vaikų baseiną teka vanduo, taip pat paveikta rūdžių. Priežastis, dėl kurios šio vandens parko patalpų sienos bei įrenginių paviršiai rūdija, – per didelė oro drėgmė“, – teigiama centro pranešime.

Kaip vienas iš trūkumų nurodyti ir mediniai laiptai, kurie yra visiškai netinkami eksploatuoti tokiomis sąlygomis, nes medis nėra atsparus drėgmės ir dezinfekcinių medžiagų poveikiui, todėl ant laiptų paviršių veisiasi įvairūs mikroorganizmai – atlikus tyrimą rasta koliforminių bakterijų.

Už nustatytus pažeidimus vandens parko administracijos atsakingam asmeniui bus taikyta administracinė nuobauda.

Pastarąjį kartą šis vandens parkas visuomenės sveikatos specialistų buvo tikrintas šių metų birželį, jo būklė nebuvo įvertinta blogai.

Anot pranešimo, vandens parkas sulaukia ypač daug lankytojų, jo įranga ir patalpos eksploatuojamos intensyviai, todėl ir jo priežiūrai turėtų būti skiriama ypač daug dėmesio.

Po paskutinio apsilankymo rugpjūtį, specialistams pasiūlius atidžiau valyti ir prižiūrėti patalpas bei įrangą, rezultatai buvo akivaizdūs jau kitą dieną – pelėsio ir rūdžių žymių buvo kur kas mažiau, o tyrimų rezultatai nerodė pelėsio, mielinių grybų ir kitų mikroorganizmų.

„Vichy“ atstovai tvirtina trūkumus jau pašalinę

Pramogų parko marketingo skyriaus vadovas Robertas Šimkus 15min atsiųstame atsakyme teigia kol kas jokio oficialaus pranešimo apie tyrimų rezultatus ir NVSC negavęs.

„Apie jų rezultatus sužinojome tik iš straipsnio naujienų portaluose ir informacijos pateiktos jų puslapyje“, – pabrėžė jis.

Anot R.Šimkaus, kaip nurodyta NVSC išplatintame pranešime, į jų nurodytas pastabas ir patarimus parkas reagavo nedelsiant ir visus trūkumus pašalino: „O medinius laiptus, minimus straipsnyje, pakeitėme specialiais plastikiniais laiptais. Laiptų keitimo darbai buvo suplanuoti jau seniai, tik dėl darbų apimties juos pakeisti galėjome, užsidarę kasmetiniams profilaktiniams atsinaujinimo darbams.“

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./ „Vichy“ vandens parkas
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./ „Vichy“ vandens parkas

Vandens parko atstovas taip pat sakė, kad geležies koncentracijos vandenyje rodiklis parko atstovams apskritai buvo naujovė, nes NVSC atsiųstame dokumente, kuriame nurodomi baseinų įrengimo ir priežiūros saugos sveikatai reikalavimai, nėra minimi geležies koncentracijos baseine reikalavimai.

„Ateityje vertinsime ir šį rodiklį siekdami, kad vanduo atitiktų visus keliamus reikalavimus, – pabrėžė jis. – Reagavome į visus NVSC reikalavimus ir rekomendacijas ir visas problemas esame išsprendę kaip galima greitai. Garantuojame, kad ateityje griežtinsime valymo įmonės darbo kontrolę taip siekdami išlaikyti aukščiausią „Vichy“ vandens parko patalpų švaros lygį. Taip pat garantuojame, kad „Vichy“ vandens parkas atitinka visus reikalavimus ir pramogauti jame yra tikrai saugu.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius