-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 06 11

Vidas Urbonavičius: sostinės puošimo aukotais pinigais iniciatyva gali būti korupcinė

Vilniaus tarybos narys konservatorius Vidas Urbonavičius kritikuoja naują miesto savivaldybės ir jos globojamo Savanorių centro iniciatyvą „Dovana Vilniui“, kuria miestiečiai, įmonės ir organizacijos raginami prisidėti prie sostinės gražinimo.
Vidas Urbonavičius
Vidas Urbonavičius / BFL/Vyginto Skaraičio nuotr.

Pasak dienraščio „Lietuvos žinios“, miesto labdariams apmokėti brukami valdininkų sukomplektuoti dovanų paketai jau kelia įtarimų dėl galbūt išpūstos jų vertės.

Didžioji dalis miestui siūlomų teikti dovanų – skverų ir parkų apželdinimas. Vieniems gėlynams sutvarkyti reikia 500 litų (tiek esą kainuoja 13 lanksvų pasodinimas kelių kvadratinių metrų žaliojoje zonoje prie pagrindinio įėjimo į Šiuolaikinio meno centrą), o parkelio Pilaitės seniūnijoje apželdinimas įvertintas 219 tūkst. litų. Vilniaus savivaldybės interneto svetainėje šiuo metu skelbiama maždaug pusšimtis dovanų paketų.

Dienraštis pasidomėjo, už kiek želdinius parduoda Vilniaus, Kauno, Marijampolės ir Alytaus apskrityse veikiantys medelynai. Jų kainas lyginant su merijos dovanų sąraše pateikiamais įkainiais matyti, kad kai kurių rūšių augalai čia net dvigubai brangesni, pažymi „Lietuvos žinios“.

„Vilnius dalį gatvių ir kiemų asfaltuoja keturis kartus didesne negu rinkos kaina. Nenustebčiau, jei kas nors bando šildytis rankas ar užsiimti korupcine veikla naudodamas tam gražius šūkius“, – pareiškė V.Urbonavičius.

Viena iniciatyvos „Dovana Vilniui“ organizatorių, Savanorių centro vadovė Grėtė Svėgždaitė gynėsi, kad dovanų paketų įkainiai nustatyti atsižvelgiant į pasiūlos rinkoje kainas. Jos teigimu, internete nurodytą želdinimo darbų kainą sudaro patys želdiniai, specialus gruntas augalams, trąšos, sodinimo darbai.

Vėliau ji pridūrė, kad į dovanos paketo kainą įskaičiuojamas ir želdinimo planų parengimas.

„Dovanos įteikimas – tai ne vien pinigų pervedimas, kartu ruošiame ir planus, esant poreikiui, darome pakeitimus“, – tikino Savanorių centro vadovė. G.Svėgždaitės teigimu, dovanotojai kiekvienu atveju gali individualiai pasirinkti, ar želdinimo darbus patikės savivaldybei, ar patys rūpinsis parko apsodinimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius