-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 02 20

Vidaus reikalų ministras apžiūrės Viešojo saugumo akademijai numatomas patalpas

Vidaus reikalų ministras Eimutis Misiūnas antradienį apžiūrės Mykolo Romerio universiteto (MRU) patalpas Vilniaus pakraštyje esančiuose Valakampiuose bei įvertins galimybę jose įsikurti Viešojo saugumo akademiją.
Ministro Eimučio Misiūno vizitas migracijos departamente
Ministras Eimutis Misiūnas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Šiuo metu patalpose glaudžiasi Europos humanitarinis universitetas (EHU), tačiau jis turėtų baigti persikelti į patalpas Vilniaus senamiestyje.

Kaip BNS sakė vidaus reikalų ministro atstovas spaudai Karolis Vaitkevičius, E. Misiūnas apžiūrės MRU suteiktas patalpas, nes „vyksta aktyvus pasirengimas Viešojo saugumo akademijos steigimui“.

Apie Viešojo saugumo akademiją, kaip galimą vieno iš universitetų struktūrinį padalinį, pernai yra kalbėjęs premjeras Saulius Skvernelis.

Švietimo ir mokslo ministerija siūlo Mykolo Romerio universitetą jungti prie Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VGTU). Anksčiau aptarta galimybė, kad Kaune esantis MRU Viešojo saugumo fakultetas būtų perkeltas į Vilnių.

Pasak VRM atstovų, šiuo metu svarstoma, kad vienu iš Viešojo saugumo akademijos steigėjų galėtų būti ministerija ir pats universitetas.

Planuojama, kad Viešojo saugumo akademijoje būtų rengiami visi statutiniai pareigūnai, čia būtų užtikrintas nuolatinis pareigūnų mokymas – nuo profesinio parengimo iki bakalauro ar net magistro studijų.

Į steigiamą akademiją būtų integruojamos vidaus tarnybos pareigūnų profesinio mokymo įstaigos ir padaliniai (trys mokyklos, trys mokymo centrai ir vienas mokymo poskyris), Muitinės mokymo centras bei Kalėjimų departamento mokymo centras.

Planuojama, kad Viešojo saugumo akademijoje iš viso galėtų studijuoti apie 1200 studentų, o neformaliame mokyme nuolat dalyvautų apie 500 klausytojų.

Viešojo saugumo akademijos steigimui dar turi pritarti Vyriausybė ir Seimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius