Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 07 28

Vidaus reikalų ministras išbarė energetikos ministrą

Vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis nusiuntė raštą energetikos ministrui Arvydui Sekmokui, kuriuo primena, kad ugniagesių etatų naikinimas elektrinėse prieštarauja Vyriausybės nutarimams, praneša Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas.
Ugniagesys gaisre
Ugniagesys gaisre / PAGD nuotr.

„Sunki ekonominė situacija verslo sektorių verčia imtis griežtų taupymo priemonių, tačiau taupyti neįvertinant grėsmių, kurios gali kilti visuomenės ir pavojingų objektų saugumui, yra nepateisinama“, – sakė vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis, gavęs informaciją, kad AB „Lietuvos energija“ Kruonio hidroakumuliacinės elektrinės (HAE) filiale nuo šių metų kovo mėnesio žinybinės priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo pajėgos yra išformuotos.

Vidaus reikalų ministras R.Palaitis raštu kreipėsi į energetikos ministrą A.Sekmokąv ir priminė, kad toks Kruonio HAE filialo administracijos sprendimas prieštarauja Vyriausybės nutarimui, numatančiam prievolę pavojingų objektų savininkams steigti žinybines priešgaisrines pajėgas.

Pasak Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento pranešimo, neatkūrus likviduotų Kruonio HAE žinybinių priešgaisrinių pajėgų nebus užtikrinta šio objekto ir aplinkiniuose objektuose esančių žmonių sauga.

„Įvertinus tai, kad 2010 metais uždarius Ignalinos atominę elektrinę Kruonio HAE elektros gamybos apimtis planuojama didinti 30 proc., o 2012 metais šiame objekte planuojama pradėti eksploatuoti naują 9 bloką, tokie elektrinės administracijos sprendimai tampa rimtais pavojaus signalais“, – sakė ministras R.Palaitis.

Kitas – pavojų sau ir aplinkiniams keliantis objektas – VĮ Lietuvos naftos produktų agentūros Subačiaus kuro bazė, kur taip pat nėra žinybinio priešgaisrinio padalinio, nors pagal galiojančius teisės aktus jis privalo būti, kad laiku ir tinkamai būtų reaguojama, jei kiltų gaisras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius