Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 01 06

Vidaus reikalų ministras: reikia kelti ne tik policininkų algą, bet ir jų kultūrą

Tris savaites naujame poste dirbantis vidaus reikalų ministras Eimutis Misiūnas sako, kad šiuo metu siekiama kuo daugiau sužinoti, kokią naudą davė pradėta policijos reforma. Ministras taip pat pasakoja, kaip siekiama kelti pareigūnų motyvaciją ir kultūrą, kurios daliai jų pritrūksta.
Eimutis Misiūnas
Eimutis Misiūnas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Nemažai dėmesio susilaukusi pradėta policijos reforma šiuo metu pristabdyta, nes laukiama pirminių jos rezultatų. Ministras teigia, kad siekiama kuo daugiau sužinoti, kokį poveikį davė policijos pareigūnų gatvėse skaičiaus padidėjimas.

„Norėtume pasižiūrėti tiksliai nusikalstamumo lygį, kiek padaryta tam tikrų nusikaltimų, ypač viešose vietose (plėšimai, alkoholio vartojimas, chuliganizmo atvejai). Tokių, kurie rodytų, kaip keitėsi situacija padaugėjus policijos pareigūnų gatvėse. Taip pat reikėtų įvertinti ir nusikaltimų išaiškinamumą“, – sako E. Misiūnas.

Ministras dar gruodį buvo pareiškęs, kad jau 2019 ar 2020 m. policijos pareigūnai, pasieniečiai, ugniagesiai Lietuvoje uždirbs 1000 eurų į rankas. Tiesa, anot E. Misiūno, dėmesys turėtų būti skiriamas ir kitiems aspektams.

„Susiduriame su situacija, jog kartais pareigūnai dėl žinių ar kultūros stokos elgiasi nevisai tinkamai, ne taip, kaip norėtųsi. <...> Taigi šalia atlyginimų didinimo turėtų būti ir pareigūnų mokymo programos peržiūrimos, taip pat atsakomybės, veiklos draudimo klausimas [peržiūrimas – LRT.lt]“, – sako ministras.

Paklaustas apie siūlymą bausti ir kartu su neblaiviu vairuotoju važiuojančius asmenis, ministras teigia pritariantis tokiai idėjai, teigdamas, kad negalima prieš tokius pražūtingus pažeidimus užsimerkti.

„Negera situacija, kai šalia sėdintis draugas žino, kad vairuotojas yra neblaivus, <...> ir nesiima jokių priemonių“, – pastebi E. Misiūnas.

Daugiau apie tai – pokalbyje su ministru. Įrašą rasite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius