-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2013 06 17

Vidaus reikalų ministrui Dailiui Alfonsui Barakauskui pristatyta Valstybės sienos apsaugos tarnybos pakrančių apsaugos rinktinės veikla

Pirmadienį Klaipėdoje viešėjęs vidaus reikalų ministras Dailis Alfonsas Barakauskas susipažino su Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Pakrančių apsaugos rinktinės veikla.
Dailio Alfonso Barakausko vizito akimirka
Dailio Alfonso Barakausko vizito akimirka / VSAT nuotr.

Kopgalio užkardoje apsilankiusiam ministrui svarbiausius sienos su Rusija apsaugos Kuršių mariose, jūroje ir sausumoje apsaugos aspektus pristatė VSAT vadas Vainius Butinas bei Pakrančių apsaugos rinktinės vado pavaduotojas Štabo viršininkas Žydrūnas Nesteckis.

D. A. Barakauskas taip pat supažindintas su pagrindinėmis pajūrio pasieniečių rinktinės funkcijomis bei uždaviniais, šiam VSAT teritoriniam padaliniui pavaldžiomis užkardomis bei jų darbo specifika.

Ministrui pademonstruotos ir pasieniečių valdomos teritorinės jūros bei Kuršių marių stebėjimo sistemos galimybės. Šia įranga VSAT pareigūnai visą parą stebi įstatymais tarnybai priskirtas atsakomybės ribas – Kuršių marias ir 12 jūrmylių teritoriją Baltijos jūros teritoriniuose vandenyse.

Be savo tiesioginės paskirties, minėtos sistemos pagalba pasieniečiai gali aptikti pajūrio miškų gaisrus jų ankstyvojoje stadijoje, identifikuoti nelegalią žvejybą, pastebėti į nelaimę pakliuvusius žmones, koordinuoti įvairias gelbėjimo operacijas. Ši įranga taip pat efektyviai gali užkardyti galimą nelegalių imigrantų gabenimą, prisideda prie bendros kriminogeninės padėties gerinimo pakrantės zonoje.

„Dalimi Lietuvos jūros sienos eina Europos Sąjungos išorės siena, todėl jūs atsakingi ne tik už mūsų šalies, bet ir visos bendrijos erdvės kontrolę. Pasieniečių sukauptos žinios, praktinė patirtis ir įgūdžiai yra itin svarbūs Lietuvai perimant ES pirmininkavimo vairą į savo rankas ir prisiimant rūpestį už visos ES sienų apsaugą,“ – sakė vidaus reikalų ministras.

D. A. Barakauskas taip pat apžiūrėjo kitą VSAT infrastruktūrą Kopgalyje bei Pakrančių apsaugos rinktinės plaukiojimo priemonių parką.

Pažintinio plaukimo metu vidaus reikalų ministrą bei jį lydinčią delegaciją pasieniečiai supažindino su savo veikla teritorinėje jūroje, taip pat apžiūrėta Klaipėdos uosto akvatorija.

Vizitą pajūryje ministras baigė apsilankydamas VSAT Pakrančių apsaugos rinktinės Uosto užkardoje. Čia D. A. Barakauskui savo tarnybos ypatumus pristatė valstybiniame jūrų uoste pasienio kontrolę atliekantys pasieniečiai.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius