Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 02 07 /08:25

Vidaus tarnybos generolai reikalauja, kad VST vadas paneigtų jiems mestus kaltinimus

Įtarimais sabotažu ir revanšizmu apkaltinti vidaus tarnybos generolai Saulius Stripeika, Remigijus Baniulis ir Žimantas Pacevičius pareikalavo, kad Viešojo saugumo tarnybos (VST) vadas Ričardas Pocius per savaitę viešai paneigtų visus anksčiau išsakytus teiginius apie juos.
Viešojo saugumo tarnybos 10-ųjų įkūrimo metinių iškilmingas minėjimas
Viešojo saugumo tarnybos 10-ųjų įkūrimo metinių iškilmingas minėjimas / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Kaip rašo dienraštis „Lietuvos rytas“, buvę pareigūnai, neseniai įstoję į opozicinę socialdemokratų partiją, taip pat reikalauja viešo atsiprašymo už teisės į privatų gyvenimą pažeidimą, o to nesulaukę žada kreiptis į teismą.

Pareiškime primenamas R.Pociaus susitikimas su vidaus reikalų ministru Eimučiu Misiūnu.

„Kaip galima suprasti iš jūsų komentarų, kažkokiam mistiniam „perversmui“ šansų nėra tik dėl to, kad jūs „kontroliuojate“ situaciją ir apie ją informavote VRM vadovybę, o pastaroji – Vyriausybę, STT ir prokuratūrą. Akivaizdu, kad jūsų išsakyti kaltinimai taikomi būtent mums. Todėl mes savo ruožtu kategoriškai pareiškiame, kad jūsų paviešinta informacija yra šmeižikiška, kuria mes buvome paniekinti, pažeminti, pakirstas pasitikėjimas mumis, pažeminta mūsų garbė ir orumas, pažeista mūsų teisė į privatų gyvenimą“, – dėsto generolai.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Vidaus reikalų ministerija
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Vidaus reikalų ministerija

Pasak rašto autorių, akivaizdu, kad apie jų privatų gyvenimą buvo renkama informacija, o VST pagal įstatymus nėra nei kriminalinės žvalgybos, nei žvalgybos institucija.

VST vadas R.Pocius teigė atsakymą pateiksiąs, kai gaus raštą: „Kai gausiu raštą ir susipažinsiu, tada ir atsakysiu. Visos rašto autorių kalbos – nesąmonės ir išsigalvojimai. Jie viską kažkodėl prisiskyrė sau.“

Vidaus reikalų ministerija prieš kelias savaites pranešė sulaukusi VST informacijos apie buvusių aukštų statutinių pareigūnų rengiamus susitikimus, kur galėjo būti tariamasi, kaip kurstyti nesantaiką sistemoje.

VST vadovas R.Pocius patvirtino, kad tarp minimų asmenų – buvę generolai, neseniai įstoję į Lietuvos socialdemokratų partiją.

BNS skelbė, kad socialdemokratų gretas neseniai papildė buvęs pasieniečių vadas S.Stripeika, buvęs Specialiųjų tyrimų tarnybos vadovas Ž.Pacevičius, buvęs Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos viršininkas Kęstutis Jucevičius, buvęs ugniagesių gelbėtojų vadas R.Baniulis ir buvęs Jungtinio štabo viršininkas Algis Vaičeliūnas.

R.Pocius: VST nerenka ir neskleidžia jokios informacijos apie LSDP

Viešojo saugumo tarnyba (VST) nerenka informacijos apie opozicinę Socialdemokratų partiją ir jos narius, teigia tarnybos vadovas R.Pocius.

„VST nerenka, neturi ir neskleidžia jokios informacijos apie jūsų minimą partiją ir jos narius. Turima tarnybinių patikrinimų medžiaga ir kita tarnybinė informacija yra susijusi tik su buvusiais VST vadovais ir vidaus reikalų ministerijos sistemos kai kuriais darbuotojais, kurie ir viešai pripažino apie jų susitikimus ir sprendžiamus klausimus“, – atsakyme generolams teigia R.Pocius.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Ričardas Pocius
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Ričardas Pocius

Jis pačių generolų ir žiniasklaidos interpretacijomis vadino informaciją, jog jam svarstant apie kurstomą „perversmą“ sistemoje turėti omeny buvę statutinių tarnybų vadovai, neseniai papildę socialdemokratų gretas. R.Pocius teigia jau anksčiau tai paneigęs.

„Jei jūs ir toliau viešai šmeišite, įžeidinėsite ir žeminsite tarnybos pareigūnus ir darysite poveikį ar kišitės į tarnybos veiklą, tarnyba imsis teisinių priemonių ginti savo interesus“, – teigiama VST vado atsakyme.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius