-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 09 30

Videoklube – muzika iš kino filmų

Trečiadienį Koncertų salės festivalio „Permainų muzika“ videoklube bus diskutuojama apie muziką, skambančią kino filmuose.
Kompozitorius M.Urbaitis šį vakarą viešės Koncertų salėje.
Kompozitorius M.Urbaitis šį vakarą viešės Koncertų salėje. / Koncertų salės nuotr.

Renginyje svečiuosis kompozitorius Mindaugas Urbaitis, kuris savo pasisakymą papildys įvairių kino filmų ištraukomis bei kino muzikos įrašais.

M.Urbaitis yra kompozitorius, kurio kūriniai gausiai atliekami šiuolaikinės muzikos festivaliuose Lietuvoje ir užsienyje, taip pat Lietuvos muzikos ir teatro akademijos pedagogas, dažnai kviečiamas skaityti paskaitų apie lietuvių muziką užsienyje. Jis vertinamas kaip autoritetingas šiuolaikinės muzikos specialistas. M.Urbaitis su kolega Šarūnu Naku jau kelerius metus veda laidą apie šiuolaikinę muziką „Modus“, kuri transliuojama per Lietuvos radijo „Klasikos“ programą.

Kompozitorius taip pat yra „World Soundtrack Academy“ narys. Čia jis kasmet turi balsavimo teisę, renkant geriausią metų kino kompozitorių, geriausią filmo muziką ir geriausią specialiai filmui parašytą dainą. „Tai „savi“ vandenys“, ir man tai tikrai įdomu,“ – teigė Mindaugas.
Šio autoriaus kūrybiniame aruode rasime simfoninės, kamerinės, vokalinės, chorinės muzikos opusus. Jo kūrybos stiliui didelės įtakos turėjo akivaizdi simpatija amerikietiškajai minimalistinės muzikos tradicijai. M.Urbaičio principas – tai, kas gražu, gali tęstis labai ilgai.

Pats kūrė muziką filmams

Kompozitorius yra sukūręs ir muzikos teatro spektakliams bei kino filmams. Paklaustas apie pastarąją veiklą kūrėjas pripažįsta, kad tai buvo jau seniai. Tačiau videoklube jis ketina parodyti keletą fragmentų iš televizijoje sukurtų kino filmų „Benjaminas Kordušas“ ir „Vilius Karalius“. Be šių, jis yra parašęs muziką porai animacinių, porai dokumentinių ir dar porai televizijos filmų (tarp jų ir „Barborai Radvilaitei“).

Videoklubas su M.Urbaičiu – trečiadienį, 19 val. Koncertų salėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius