-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vidurnaktį uždarytame Raigardo pasienio punkte – bandyta kirsti sieną

Šioje vaizdo medžiagoje užfiksuota, kaip vidurnaktį iš ketvirtadienio į penktadienį buvo uždarytas tarptautinis Raigardo pasienio kontrolės punktas, esantis Druskininkų savivaldybėje, rašoma Valstybės sienos apsaugos tarnybos pranešime spaudai.

Sustabdžius asmenų ir transporto priemonių praleidimą, prie sienos linijos išsirikiavo Druskininkų užkardos pasieniečių pajėgos, pastatytas tarnybinis transportas, imtos montuoti užtvarų konstrukcijos. Taip siekta neleisti kilti incidentams, jei iš Baltarusijos būtų bandoma po vidurnakčio į kovo 1 d. patekti į Lietuvą.

Paskutinę Raigardo punkto veikimo dieną, ketvirtadienį, jo darbas buvo organizuotas taip, kad artėjant uždarymo laikui jame nebūtų laukiančių į Baltarusiją išvažiuoti transporto priemonių ir asmenų. Beje, tądien tiek šiame punkte, tiek kitame uždaromame Lavoriškių (Vilniaus raj.) buvo žymiai sumažėjęs judėjimas iš Lietuvos. Neabejojama, kad keliaujantieji jau žinojo apie pasikeitimus ir šių punktų nebesirinko.

Atėjus vidurnakčiui į kovo 1 d. ir uždarius Raigardo punktą bei pasieniečiams ėmusis minėtų veiksmų prie sienos linijos, iš Baltarusijos pusės liko laukti nespėjęs į Lietuvą įvažiuoti autobusas bei neilga lengvųjų automobilių eilė.

Vaizdo medžiagoje fiksuota, kaip Baltarusijos pusėje buvę asmenys dar priėjo prie sienos linijos ir bandė anapus jos esančius Druskininkų pasieniečius įkalbėti praleisti į ES. Kurorto pasieniečiai į diskusijas nesivėlė ir informavo anapus sienos esančius asmenis, kad Raigardo punktas yra uždarytas, o Lietuvos ir Baltarusijos pasienyje liko veikti tarptautiniai Medininkų ir Šalčininkų kontrolės punktai.

Po kelių minučių tiek autobusas, tiek lengvieji automobiliai apsisuko ir nuvažiavo į Baltarusijos gilumą.

Incidentų kovo 1-osios naktį tiek Raigardo, tiek Lavoriškių kontrolės punktuose bei jų prieigose nefiksuota. Juose liko budėti pasieniečių pajėgos, teritorijos taip pat kontroliuojamos VSAT stebėjimo sistemomis. Be naktį pastatytų atitvarų, čia ant kelio prie sienos linijos įrenginėjami ir gelžbetoniniai blokai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius