Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2022 05 31

Vidurnaktį vilniečius išgąsdino sprogimai ir riksmai Reformatų parke: puolė skambinti 112

Vilniečius ant kojų pirmadienio vėlyvą vakarą sukėlė sostinės centre esančiame Reformatų parke pasigirdę sprogimai ir riksmai. Išsigandę žmonės nieko nelaukdami ėmė kviesti pagalbą – į įvykio vietą tuojau pat atskubėjo policijos pareigūnai. Kaip aiškėja, bijoti nebuvo ko, kadangi parke vyko filmavimai. Leidimą jiems išdavusi Vilniaus savivaldybė akcentuoja, kad ji skundų sulaukusi nėra.
Reformatų parkas
Reformatų parkas / Sauliaus Žiūros nuotr.

Kaip 15min pranešė skaitytojas Dalius, pirmadienį, apie 23.40 val., Reformatų parko teritorijoje pasigirdo sprogimai, rūko dūmai, girdėjosi riksmai.

Pasak Daliaus, buvo iškviesta policija. Vėliau tie patys asmenys bandė skambinti pareigūnams, norėdami sužinoti, kas įvyko, tačiau, pasak jo, pareigūnai informacijos neteikė.

Vis dėlto tuo metu parke vis dar buvo girdimi riksmai.

Policija išgirdo – filmuojama su leidimu

Antradienį 15min susisiekus su Vilniaus apskrities VPK buvo paaiškinta, kad pranešimas apie įvykį buvo gautas 00.15 val.

Į įvykio vietą atvykusiems pareigūnams buvo paaiškinta, kad Reformatų parke filmuojamas filmas. Apsaugininkas policijai pateikė ir filmavimams Vilniaus savivaldybės išduotą leidimą.

Vis dėlto tokiu metu savivaldybės leidimas filmuoti stebina – maža to, kad sprogimai vyko ramybės metu, tokie garsai nemenkai išgąsdino juos girdėjusius žmones, mat dabar dauguma yra emociškai jautrūs dėl Ukrainoje vykstančio karo.

Apie šūvius informuoti nebuvo

Kaip sužinojo 15min, Reformatų parke filmuojamas švedų serialas „Evil“ („Blogis“). Filmavimo darbus organizuoja „Dansu“, bet už lokacijas atsakinga įmonė „Baltic locations“.

Naktinį įvykį 15min pakomentavo Vilniaus kino biuro vadovė Jūratė Pazikaitė. Taip pat pridėjo, kad savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus pareigūnai pranešimų dėl gegužės 30 d. naktį vykusio filmavimo Reformatų parke nėra gavę.

Ji paaiškino, jog parke iš tiesų vyko su Vilniaus kino biuru suderinti filmavimo darbai, tačiau biuras nebuvo informuotas apie tai, jog bus naudojami garsiniai šūviai.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Vilniaus Reformatų skvero atidarymas
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Vilniaus Reformatų skvero atidarymas

„Puikai suprantame gyventojų patirtas emocijas, ypač šiuo metu, vykstant karui Ukrainoje. Šie filmavimai yra tęstiniai. Taip pat tai buvo 46 diena iš 50-ies visų suplanuotų pamainų. Iki šiol nebūta jokių nusiskundimų filmavimo darbais. Taigi tai yra pirmasis kilęs nesklandumas. Glaudžiai bendradarbiaujame su kino kūrėjais, kad ateityje tokios situacijos nepasikartotų.

Pakalbėjus su filmo kūrybine grupe, filmuotojai pripažino, kad papildomai neinformavo aplinkinių gyventojų. Taigi dėl to labai apgailestauja ir atsiprašo už patirtas neigiamas emocijas ir ramybės sutrikdymą“, – apgailestavo vadovė J.Pazikaitė.

Puikai suprantame gyventojų patirtas emocijas, ypač šiuo metu, vykstant karui Ukrainoje.

Filmavimo darbai Reformatų parke prasidėjo gegužės 30 d. apie 21.45 val. Filmavimo metu apie 24 val. buvo atlikti keturi scenos dubliai vienai konflikto scenai nufilmuoti ir paleisti garsiniai šūviai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius