Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 08 19

Viduryje Klaipėdos ganosi arklys

Pravažiuojantiems viena iš pagrindinių uostamiesčio Minijos gatvių vairuotojams ne pirmą dieną šypseną kelia neįprastas didmiesčiui vaizdas – šalia autoserviso „Kemi“ prie kelkraščio ganosi arklys.
Miesto teritorijoje besiganantis arklys, manoma, priklauso kitapus kelio gyvenantiems čigonams.
Miesto teritorijoje besiganantis arklys, manoma, priklauso kitapus kelio gyvenantiems čigonams. / A.Kripaitės/15min.lt nuotr.

Pliaupiant lietui gyvūnas, pririštas grandine, įkalta kuolu į žemę, ramiai stovėjo, o nulijus rupšnojo pakelės žolę. Pasak Klaipėdos miesto savivaldybės atstovo, toks reiškinys mieste – itin retas ir neleistinas.

Uostamiesčio savivaldybės viešosios tvarkos poskyrio vyr. specialistas Edvardas Šutinas sakė, kad miesto tvarkymo ir švaros taisyklės draudžia laikyti, ganyti žemės ūkio paskirties gyvulius bei laikyti bites miesto teritorijoje ir naudoti žalių plotų šieną gyvūnų pašarams. Tai galima daryti tik tam tikrose miesto teritorijos vietose: Tauralaukio, Šaulių, Girulių, Paupių, Rimkų, Žardės, Labrenciškių gyvenvietėse.

„Minijos gatvė, kurioje ganosi arklys, nepriklauso nė vienai iš išvardytų teritorijų, vadinasi, ganomas neteisėtai“, – sakė E.Šutinas. Jis tikino apie šį reiškinį informuosiąs apylinkės inspektorių ir policiją, kad šie rastų gyvūno šeimininką. „Juk gyvūno į areštinę neuždarysi“, – juokavo specialistas.

Netoliese dirbantis liudininkas pasakojo, jog arklys ganosi jau kelias dienas ir yra periodiškai per vasarą išvedamas į žalią plotą. Jis, pasak vyriškio, priklauso kitapus gatvės gyvenantiems čigonams, kurie arklį neretai pasikinko ir pasivėžina vežimu.

E.Šutinas prisiminė atvejį, kai prieš porą metų pievoje už prekybos centro „Elektromarkt“ neteisėtai buvo laikomas baltas arklys. Anuomet šį gyvūną mačiusieji juokavo, neva balti arkliai vaidenasi, tačiau pasiskundus gyventojams arklys iš pievos netruko dingti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius