Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 03 05

Vienam iš Lietuvos evangelikų reformatų vadovų pareikšti įtarimai dėl bažnyčios turto pasisavinimo

Vienam iš suskilusios Lietuvos evangelikų reformatų bažnyčios vadovų arkivyskupui Algimantui Kvedaravičiui pareikšti įtarimai bendrininkavimu pasisavinant bažnyčios turtą.
Kunigas
Kunigas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pasak dienraščio „Lietuvos rytas“, įtarimai dėl dingusio evangelikų reformatų bažnyčios turto įtarimai taip pat pareikšti vilniečiui Jakovui Strokanovui, kuris praeityje jau yra pakliuvęs į teisėsaugos akiratį.

Pasak dienraščio, A.Kvedaravičiaus pasitikėjimą pelnęs J.Strokanovas pardavė beveik visus sostinės centre esančius evangelikų reformatų statinius.

„Tarp jų – Bažnyčios sinodo kolegijos raštinę, parapijos maldos salę, unikalų Pylimo gatvėje esantį daugiau nei 1 tūkst. kvadratinių metrų ploto pastatą, kuriame ilgai veikė garsi evangelikų reformatų sinodo biblioteka. Buvo parduoti ir visi viename Pylimo gatvės name įrengti butai, už kurių nuomą gauti pinigai padėdavo Bažnyčiai pragyventi“, – rašoma straipsnyje.

J.Strokanovas jau yra už grotų. Dėl jo veiksmų į prokurorus kreipėsi A.Kvedaravičius.

Lietuvos Evangelikų reformatų bažnyčia yra suskilusi į dvi religines bendrijas, kurių kiekviena pretenduoja būti vienintelė visos Evangelikų reformatų bažnyčios Lietuvoje atstovė. Pirmoji bendrija – Lietuvos Evangelikų reformatų bažnyčia, vadovaujama kunigo Algirdo Kvedaravičiaus. Antroji organizacija – Lietuvos Evangelikų reformatų bažnyčios sinodas, vadovaujamas kunigo Tomo Šerno.

Pasak „Lietuvos ryto“, būtent T.Šernas kreipėsi į Generalinę prokuratūrą ir nurodė, kad turtą galėjo iššvaistyti ir A.Kvedaravičius.

„Netrukus po šio pareiškimo į arkivyskupo namus atvyko sostinės ekonominės policijos pareigūnai. Jie atliko kratą ir areštavo stalčiuje rastus 6 tūkstančius litų. Pačiam arkivyskupui buvo pateikti įtarimai bendrininkavimu pasisavinant bažnyčios turtą“, – teigia dienraštis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius