Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 04 21

Viename spektaklyje telpa kelios istorijos

Klaipėdoje ketvirtadienį pirmą kartą bus parodytas naujas spektaklis „Duetai“. Penkias neilgas istorijas, nuspalvintas nekasdieniais jausmais, scenoje interpretuoja du teatro talentai – aktoriai Viktorija Kuodytė ir Dainius Kazlauskas.
„Duetuose“ vaidina D.Kazlauskas bei V.Kuodytė.
„Duetuose“ vaidina D.Kazlauskas bei V.Kuodytė. / Organizatorių nuotr.

Jie jau suvaidino du pirmuosius spektaklius Vilniuje ir susilaukė gausių ovacijų. Uostamiestyje „Duetų“ premjera vyks Klaipėdos koncertų salėje.

Daugiau kaip pusę metų rengęsi „Duetų“ premjerai, abu aktoriai pripažįsta, kad apie savo sceninį duetą pagalvodavo dar nuo studijų laikų. Seną idėją jie realizuoja dabar, pasirinkę anglų dramaturgo Peterio Quilterio pjesę „Duetai“, kuri pasaulį išvydo tik pernai vasarą. Lietuva yra pirmoji Europos šalis, kurioje pastatytas šis spektaklis.

„Duetai“ – tai penkios skirtingos skirtingų žmonių istorijos, kurias vaidina tie patys du aktoriai.„Duetai“ – tai penkios skirtingos skirtingų žmonių istorijos, kurias vaidina tie patys du aktoriai. Pasak V.Kuodytės ir D. Kazlausko, šios „transformacijos“ scenoje jiems yra neeilinė užduotis.

„Kai vieno spektaklio metu penkis kartus keičiasi personažai ir scenografija – jau vien tai nėra įprasta. Tačiau dar svarbiau buvo atrasti atskiras spektaklio dalis vienijančias gijas, išryškinti skirtingas kiekvienos istorijos prasmes“, – sakė spektaklį „Duetai“ režisavęs D.Kazlauskas.

Pjesės autorius P.Quilteris savo naujausią darbą vadina „romantine komedija“. Tačiau, D.Kazlausko nuomone, scenoje pasakojamos penkios skirtingų porų istorijos sunkiai telpa į šio žanrinio apibūdinimo rėmus. „Du žmonės visuomet turi savo bendrą istoriją. Ir natūralu, kad kiekvienai porai ji atrodo unikali. Tačiau, pažvelgus atidžiau, ima aiškėti, kad kiekvienas toks duetas – tai dalis mūsų pačių. Nes visų mūsų gyvenimo istorijos iš esmės yra gana panašios“, – pasakojo D.Kazlauskas.

Jis ir jo scenos partnerė „Duetuose“ V.Kuodytė – vieni ryškiausių savo kartos aktorių Lietuvoje. V.Kuodytė yra trijų „Kristoforo“ apdovanojimų laureatė, o D.Kazlauskas yra pelnęs „Auksinį scenos kryžių“ už geriausią vyro vaidmenį.

„Duetai“ – tai trečiasis teatro agentūros „Baltic Music“ projektas. Debiutinis agentūros darbas – vieno aktoriaus komedija „Urvinis žmogus“ – jau penktą sezoną yra vienas populiariausių spektaklių Lietuvoje. Prieš metus pastatyta situacijų komedija „Boeing Boeing“ iki šiol rodyta daugiau kaip 50 kartų septyniuose šalies miestuose.

„Duetai“ Klaipėdos koncertų salėje – ketvirtadienį, 19 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius