-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2010 05 17

Vienas iš „Vilniaus vandenų“ vadovų – jau laisvėje

Vienas iš suimtų „Vilniaus vandenų“ vadovų išleidžiamas į laisvę. Anot Vilniaus apygardos prokuratūros viešųjų ryšių specialisto Gintauto Stalnionio, bendrovės „Vilniaus vandenys“ konsultantas viešųjų pirkimų klausimais Saulius Lukošius pirmadienį paleidžiamas iš Lukiškių kalėjimo už 20 tūkst. Lt užstatą.
Bendrovės „Vilniaus vandenys“ vadovų suėmimas teisme
20 dienų buvęs suimtas S.Lukošius paliedžiamas į laisvę. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

S.Lukošius 20 dienų buvo sulaikytas balandžio pabaigoje. Specialiųjų tyrimų tarnybos Vilniaus valdybos pareigūnai, atlikdami ikiteisminį tyrimą dėl galimo kyšininkavimo, papirkimo, piktnaudžiavimo ir dokumento klastojimo, taip pat sulaikė bendrovės „Vilniaus vandenys“ generalinį direktorių Darių Norkų, pardavimo ir rinkodaros direktorių Nerijų Laurinaitį bei Aprūpinimo ir ūkio tarnybos viršininką Tomą Binkevičių. D.Norkų ir N.Laurinaitį teismas leido suimti mėnesiui. Aprūpinimo ir ūkio tarnybos viršininko T.Biknevičiaus suimti teismo nebuvo prašoma.

Įtariameji buvo suimti, nes, teismo teigimu, gali trukdyti procesui, nes pradėtas tyrimas yra didelis ir sudėtingas. Įtariamieji, kaip pabrėžė teismas, leisdamas juos suimti, gali paveikti kitus asmenis, suderinti parodymus ir paslėpti svarbius dokumentus.

Preliminarios Viešųjų pirkimų tarnybos (VPT) išvados skelbia, kad „Vilniaus vandenys“ nuolat pažeisdavo viešųjų pirkimų tvarką. Skelbta, kad iš 31 patikrinto viešojo pirkimo 26 buvo su rimtais pažeidimais.

Kilus skandalui sulaikius bendrovės vadovus nuo pareigų buvo nušalintas tik generalinis direktorius D.Norkus. Vietoj jo laikinuoju įmonės direktoriumi paskirtas Vilniaus mero patarėjas Darius Indriūnas, kuris teigė, kad nebuvo pagrindo atleisti įtariamus darbuotojus. Tad formaliai S.Lukošius galės grįžti į darbą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius