-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 01 06

Vienas kavos puodelis sau, kitas – negalintiems jo nusipirkti

Socialinė akcija „Palikta kava“ Lietuvoje vyksta jau kelerius metus, Anykščiuose – tik antrus. Gerdamas kavą dažnas žmogus palieka pinigų antram kavos puodeliui, juo buvo vaišinami senelių globos namų gyventojai.
Kavos puodelis
Kavos puodelis / Vida Press nuotr.

Vienas puodelis man, kitas – negalintiems jo nusipirkti. Toks akcijos „palikta kava“ tikslas. Anykščių verslininkai tokia kava vaišina rajono globos namų gyventojus. Šiemet buvo 82 paliktos kavos puodeliai.

„Tai yra žmonės, kurie jau paliko tam tikrus darbus Lietuvoje, ir jie yra šiek tiek užmiršti, ir jiems yra graži pramoga atvažiuoti iš savo globos namų, pabūti kultūros centre, išgerti kavos, pasivaišinti desertais“, – sakė projekto vadovė Marija Šapokienė.

Pasiklausę muzikos mokyklos auklėtinių koncerto, žmonės pavaišinti kava ir desertais. Dauguma jų sakė, kad emocijų ir įspūdžių pasisėmė visiems metams.

„Čia galima netgi ir didesnius verslininkus, kad akcija pasidalintų, patirtimi, kad užkrėstų kuo daugiau savo nuoširdumu“, – kalbėjo Jonas.

„Yra proga išvažiuoti, pabendrauti, yra toks noras užsidegti, kūrybinio polėkio pasisemti, vėl įniksiu į savo užrašus, kelis eilėraščius sukursiu būtinai“, – pasakojo Marija.

Globos namų darbuotojos sakė, kad tokios akcijos labai reikalingos, nes gyventojų galimybės ribotos. Be to, svarbu ir bendravimas.

„Mums karts nuo karto mesteli tokią staigmenėlę, paskambina, klausyk, gal tu gali atvežti žmogučius. Mes labai dėkingi, mes aplankėme visus muziejus Anykščiuose, piliakalnius, niūronių muziejuje buvome ir koncertuose, ir spektakliuose , labai ačiū“, – dėkojo Bendruomeninių namų Burbiškio filialo socialinė darbuotoja Žydrė Žarskuvienė.

„Dabar pirkau kavą ir palikau pinigėlių, kadangi žinau, kad ir sekančiais metais, ne tik šiais irgi bus tokia pati akcija“, sakė anykštėnė Dalina Rudinskienė.

Kavinės savininkai sako, anykštėnai vis daugiau aukojantys, todėl akciją žada tęsti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius