-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 02 03

Vienintelės Finansų ministerijos tarnautojai neturi papildomų darbo sutarčių

Nė vienas Finansų ministerijos tarnautojas neturi papildomos darbo sutarties dėl darbo prie Europos Sąjungos (ES) projektų. Prezidentūra antradienį pranešė suklydusi dėl pirmadienį skelbtos informacijos, esą šioje ministerijoje tokias papildomas darbo sutartis turi 15 tarnautojų.
Finansų ministerija
Finansų ministerija / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Prezidentūra atsiprašo už įsivėlusią klaidą apie papildomai uždarbiaujančius valstybės tarnautojus. Patiksliname, kad Finansų ministerijoje prie europinių projektų dirba penki darbuotojai, tačiau jie nėra valstybės tarnautojai ir yra įdarbinti tik konkretiems projektams vykdyti. Pagal papildomas darbo sutartis Finansų ministerijoje nedirbo nė vienas valstybės tarnautojas. Nuoširdžiai atsiprašome už netikslumus“, – BNS perdavė Spaudos tarnyba.  

Pirmadienį prezidentė Dalia Grybauskaitė pranešė Seimui teiksianti įstatymo pataisas, kuriomis siūlo uždrausti valstybės tarnautojams sudaryti papildomas darbo sutartis su savo darbovietėmis.

Valstybės tarnybos įstatyme siūloma įtvirtinti, kad valstybės ar savivaldybės institucijose bei įstaigose dirbantys valstybės tarnautojai negalėtų gauti iš savo darbovietės jokių kitų pajamų tik pareiginę algą, įstatymo leidžiamus priedus ir priemokas už įprastinę darbo krūvį viršijančią veiklą, papildomų užduočių atlikimą ir apmokėjimą už viršvalandžius. Tai reiškia, kad valstybės tarnautojai ir toliau galės būti skatinami, tačiau užkertamas kelias uždarbiauti savo pačių įstaigose.

Pataisos parengtos, kai paaiškėjo, kad Socialinės apsaugos ir darbo ministerija (SADM) už 1,5 mln. eurų užsakė mokslinį tyrimą, kuriam vertinti įdarbinta ir 14 pačios ministerijos darbuotojų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius