-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 02 29

Vienkartinių indų per viešus renginius atsisakė ir Utena

Per viešus renginius Utenos rajone nebebus galima naudoti vienkartinių plastiko indų, šią savaitę nusprendė savivaldybės taryba. Nutarimas įsigalios nuo birželio mėnesio.
Vienkartiniai indai
Vienkartiniai indai / Vida Press nuotr.
Temos: 2 Utena Plastikas

„Masiniuose renginiuose sunaudojama itin daug plastikinių indų bei įrankių, o patekęs į aplinką toks plastikas gali nesuirti net ir kelis šimtus metų. Kadangi plastikiniai gaminiai jau nėra vienintelis pasirinkimas, tiek prekybininkai, tiek ir gyventojai gali rinktis kitas alternatyvas – popierinius, kompostuojamus ar daugkartinio naudojimo indus“, – pranešime spaudai cituojamas iniciatyvos autorius tarybos narys Sigitas Mecelica.

Anot jo, iki birželio prekybininkai galėtų įvertinti ir depozito sistemos taikymą tarai, kai klientui suteikiama galimybė „išsinuomoti“ daugkartinio naudojimo indą, o jį panaudojus grąžinti ir atgauti pinigus.

Sprendimus per šventes nenaudoti vienkartinių plastiko gaminių yra priėmusios Vilniaus miesto, Neringos, Panevėžio, Joniškio rajono savivaldybės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius