Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 03 07

Vienkartinių kompensacijų už šilumą nepasiturintiems vilniečiams nebus

Lietuvos lenkų rinkimų akcijos (LLRA) frakcijos siūlymas skirti vienkartines kompensacijas už šildymą nepasiturintiems gyventojams priimtas nebuvo. Rinkimine akcija išvadintas siūlymas sulaukę tik mažumos tarybos narių palaikymo.
Šiluma
Šiluma / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Tarybai siūlyta nedirbantiems pensininkams ir dirbantiems asmenims, kurių mėnesio pajamos neviršija 750 Lt, skirti vienkartinę kompensaciją už šildymo sezono metu patiriamas išlaidas. Biudžete tam buvo numatyti 5 mln. Lt, tačiau projekte taip ir neįrašyta suma, kokia ta kompensacija kiekvienam vilniečiui bus skirta.

Tačiau projektą kritikavo ne tik opozicija, teigusi, kad tam miesto biudžete paprasčiausiai nėra pinigų, bet ir valdančiosios daugumos atstovai. Socialdemokratai teigė, kad geriau būtų už vieną litą gyventojams atiduoti šilumos punktus.

„Darbiečiai“ praeitame tarybos posėdyje siūlė savo variantą, kokias kompensacijas reikėtų skirti už šildymą, tačiau to klausimo pateikimui nebuvo pritarta. Tad šįkart jie nepalaikė kolegų siūlymo, teigdami, kad klausimas neparengtas, nes esą net nėra numatyta konkreti suma, kokią gaus į kompensacijas pretenduosiantys vilniečiai.

Galutinis sprendimas buvo toks, kad jokių kompensacijų negaus niekas. LLRA frakcijos atstovai tai pavadino nemeile nepasiturintiems asmenims.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius