-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2010 09 01

Vienos sostinės mokyklų mokiniai į mokyklą patenka pralindę per tunelį

Vilniuje, Žemuosiuose Paneriuose gyvenantys mokiniai norėdami nueiti į Vaduvos mokyklą-darželį jau apie 40 metų yra priversti lįsti per siaurą, beveik 100 metrų ilgio tunelį.
Rugsėjo 1-oji
Mokykla / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.

Pasak gyventojų, tai kol kas saugiausias ir trumpiausias kelias jungiantis Žemuosius Panerius ir Vilkpėdę, pranešė LNK Žinios.

Pralindus pro tunelį iki mokyklos lieka nueiti 1 kilometras. Tunelyje yra tamsu ir šlapia. Į tamsą lįsti nenorintiems aplink tenka 15 kilometrų važiuoti automobiliu arba viešuoju transportu – taip į mokyklą keliaujantieji sugaišta beveik valandą.

Tarp gyvenviečių yra ir kitas kelias, vedantis per 15 metrų aukštyje esantį geležinkelį, tačiau toje vietoje bėgių niekas nesaugo, o tie perėja sustojus traukiniui tenka lįsti po juo.

„Pavojingiausia yra trečiokams ir ketvirtokams, kurie be tėvelių, vieni eina į mokyklą arba grįžta iš mokyklos. Manyčiau, problema yra dar didelė ir ta, kad vaikai laisvalaikiu tuo tuneliu naudojasi, juos jis vilioja, nes ten, kaip mokiniai pasakoja, gyvena ir šikšnosparniai, ten yra smalsu, ten yra įdomu“, – teigė Vaduvos mokyklos–darželio direktorė Danutė Stundienė.

Geležinkelio atkarpai ties Paneriais sutvarkyti Europos Sąjunga skyrė 1 mln. litų. Gyventojų teigimu, dalis šių lėšų galėtų būti panaudota keliui tarp gyvenviečių nutiesti, tačiau sostinės savivaldybė kol kas stato perėjas laukiniams gyvūnams.

„Tokia problema yra žinoma, bet ji yra nedidesnė nei dar daugybė dešimčių ar šimtų problemų, pradedant darželių trūkumu ir baigiant kitomis. Taigi, jos visos gulasi į eilę ir yra sprendžiamos pagal tas galimybes, kurias turime“, – sakė sostinės vicemeras Gintautas Babravičius.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius