Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 07 21

Viešųjų pirkimų tarnyba skųs „Vilniaus vandenis“ teisėsaugai

Viešųjų pirkimų tarnyba (VPT) ketina kreiptis į teisėsaugos institucijas dėl su viešaisiais pirkimais susijusių „Vilniaus vandenų“ 2006–2008 metų dokumentų poėmio, kadangi ši bendrovė ignoruoja tarnybos prašymus dėl dokumentų pateikimo. Bendrovės „Vilniaus vandenys“ generalinio direktoriaus pavaduotojas Rimantas Šerkšnas tai vadina nesusipratimu, nes bendrovė iki šiol nėra sulaukusi iš VPT jokio kreipimosi raštu dėl pageidaujamų dokumentų.
VPT ketina kreiptis į teisėsaugos institucijas dėl su viešaisiais pirkimais susijusių „Vilniaus vandenų“ 2006–2008 metų dokumentų poėmio.
VPT ketina kreiptis į teisėsaugos institucijas dėl su viešaisiais pirkimais susijusių „Vilniaus vandenų“ 2006–2008 metų dokumentų poėmio. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

VPT išplatintame pranešime teigiama, kad tarnybos atstovai pirmadienį (liepos 19 dieną) sutartu laiku lankėsi bendrovėje „Vilniaus vandenys“ dėl visų su 2006–2008 m. viešaisiais pirkimais susijusių bendrovės dokumentų paėmimo.

Šio sutikimo metu bendrovės vadovai pažadėjo VPT iki trečiadienio pateikti visus prašomus dokumentus, tačiau trečiadienį raštu informavo, kad vis dėlto dokumentų, susijusių su 2006–2008 m. atliktais viešaisiais pirkimais, pateikti negali.

Pasak laikinai einančio VPT direktoriaus pareigas Žydrūno Plytniko, įtariama, kad bendrovėje klastojami dokumentai ir slepiami įkalčiai. „Todėl šiandien nuspręsta kuo skubiau kreiptis į teisėsaugos institucijas dėl su viešaisiais pirkimais susijusių 2006–2008 metų dokumentų poėmio“, – teigia Ž. Plytnikas.

Bendrovė nustebinta

UAB „Vilniaus vandenys“ generalinio direktoriaus pavaduotojas administraciniam padaliniui Rimantas Šerkšnas sako esąs nustebęs, kad VPT bando spręsti problemas platindama spaudos pranešimus. „Pasikeitus tarnybos vadovui buvome susitikę pirmadienį, parodėme, kur ir kaip saugomi mūsų dokumentai. Buvo tik kalbamasi, tačiau vien žodinio susitarimo norint gauti dokumentus juk neužtenka. Iki šiol neesame sulaukę jokio rašto apie tai, kokių dokumentų VPT norėtų sulaukti“, – sakė R.Šerkšnas.

Anot direktoriaus pavaduotojo, su VPT atstovais buvo aptartos dvi galimybės, kaip tarnyba galėtų susipažinti su bendrovės dokumentais. „Pasiūlėme, kad tarnybos darbuotojai gali atvykti į bendrovę ir pamatyti originalius dokumentus arba galime padaryti visų dokumentų kopijas ir jas pateikti. Originalūs dokumentai turi likti bendrovėje“, – teigė R.Šerkšnas.

R.Šerkšnas sakė, kad VPT raštu į juos nesikreipė, tačiau šiandien išplatino pranešimą žiniasklaidai dėl ketinimų kreiptis į teisėsaugos institucijas. „Mes sutinkame, kad jie kreiptųsi. Tik nelabai suprantame, kodėl bandoma bendrauti per žiniasklaidą“, – stebėjosi R.Šerkšnas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius