-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 12 11

Vietoj griežto papeikimo Seimo Sveikatos reikalų komiteto patarėjui teismas paliko pastabą

Vilniaus apygardos administracinis teismas iš dalies tenkino Seimo Sveikatos reikalų komiteto patarėjo Egidijaus Jankausko, buvusios komiteto vadovės „valstietės“ Agnės Širinskienės apkaltinto suklastojus projektą dėl alkoholio kontrolės, skundą.
Agnė Širinskienė
Agnė Širinskienė / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Seimo kanceliarijai atlikus tarnybinio nusižengimo tyrimą, E.Jankauskui dėl įstatymo projekte pakeistų formuluočių buvo skirtas griežtas papeikimas. Kanceliarijos darbuotojas prašė panaikinti nuobaudą, bet teismas nusprendė ją pakeisti į švelniausią tarnybinę nuobaudą – pastabą.

Teismas nusprendė, kad apskritai netaikyti jokios poveikio priemonės nėra galima, „kadangi tai neatspindėtų, jog pareiškėjas tarnybinį nusižengimą padarė itin svarbioje visuomenei įstatymų leidybos srityje, jog pareiškėjo ankstesnė tarnybinė veikla 2016 metais nebuvo įvertinta kaip gera“.

E.Jankauskas taip pat siekė prisiteisti 5 tūkst. eurų neturtinę žalą, tačiau teismas konstatavo, kad nenustačius Seimo kanceliarijos neteisėtų veiksmų reikalavimas atlyginti neturtinės žalos atlyginimą negali būti tenkinamas.

Tuometinė Sveikatos reikalų komiteto pirmininkė „valstietė“ A.Širinskienė šių metų pavasarį kreipėsi į kanceliariją su prašymu atlikti tarnybinį patikrinimą dėl darbuotojo, anot jo, galėjusio savavališkai koreguoti alkoholio ribojimus numatantį įstatymo projektą.

Nuobaudos sulaukęs E.Jankauskas neneigė komitetui įstatymo projektą pateikęs su klaida, tačiau tvirtino, kad ji buvo atsiradusi ne dėl jo kaltės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius