Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 12 08

Vietoj „pagalvės“ mokesčio Palanga galvoja apmokestinti įvažiavimą į kurortą

Palangos valdžia gaivina idėją nuo vasaros sezono pradžios apmokestinti įvažiavimą į populiariausią šalies kurortą, rašo „Lietuvos žinios“.
Palangos pareigūnai patikino, kad šitaip statydami automobilį policininkai nepažeidė jokių taisyklių, nes J.Basanavičiaus gatvėje nėra dviratininkų tako.
Palanga, J.Basanavičiaus gatvė. / E.Narbuntovičiaus nuotr.

Palangos merijos atstovai aiškina, kad tokiu būdu iš poilsiautojų pavyktų surinkti į miesto iždą gerokai daugiau pinigų nei iš vadinamojo pagalvės mokesčio. Šio siūloma atsisakyti.

„Mokestis būtų renkamas už naudojimąsi viešąja miesto infrastruktūra, tačiau pagal šį apibrėžimą už pažeidimus Administracinių teisės pažeidimų kodekse nėra numatytos jokios baudos. Todėl svarstoma įrengti ir užkardus. Iš viso yra 12–14 įvažiavimų į Palangą, tačiau užkardai būtų tik prie pagrindinių“, – sakė Palangos miesto rinkliavų centro direktorius Gintaras Žitkevičius.

Palangos valdžia tikisi, kad vasaros sezono metu iš įvažiavimo mokesčio būtų galima surinkti nuo 3 iki 5 mln. litų. Nuo birželio galiojantis vadinamasis pagalvės mokestis – vienas litas už praleistą naktį viešbučiuose, nakvynės namuose – tokių pajamų negarantuoja. Nuo birželio iki šių metų pabaigos greičiausiai bus surinkta tik 600 tūkst. litų.

Įvažiavimas nuo Klaipėdos plento jūros link buvo apmokestintas 1998–1999 metais, atvykstantieji lengvuoju automobiliu turėdavo mokėti 10 litų. Tada iš šio mokesčio pavyko surinkti 1,8 mln. litų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius