Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 10 09 /21:42

Vietoj pamokų Druskininkų moksleiviai stumiami į susitikimą su meru Ričardu Malinausku

Vietoj pamokų gimnazijoje – į susitikimą su rinkimų kampaniją į Druskininkų savivaldybės tarybą bei mero postą pradėjusiu socialdemokratu, vietos savivaldybės meru Ričardu Malinausku.
Ričardas Malinauskas
Ričardas Malinauskas / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Tokią „savanoriškai privalomą“ pasirinkimo galimybę jau rytoj, spalio 10-ą dieną, teturės Druskininkų savivaldybės švietimo įstaigų moksleiviai. 

Prisidengė Savivaldos diena

Spalio 10-oji Lietuvoje minima kaip Vietos savivaldos diena. Prisidengiant Vietos savivaldos savaitės renginiais, Druskininkų savivaldybės administracijos Švietimo skyrius savivaldybės tinklapyje ir vietos mokyklose išplatino informaciją apie būsimą moksleivių susitikimą su Druskininkų meru Ričardu Malinausku. 

Į susitikimą pakviesti 11-12 kasių moksleiviai, dauguma kurių jau turi 18 metų ir teisę balsuoti rinkimuose. Renginys vyks Druskininkų savivaldybėje pamokų metu

Į susitikimą pakviesti 11-12 kasių moksleiviai, dauguma kurių jau turi 18 metų ir teisę balsuoti rinkimuose. Renginys vyks Druskininkų savivaldybėje pamokų metu.

„Jokios politikos čia nematau. Kiekvienais metais rengiame tokius susitikimus, taip pat organizuojame mero paskaitas klasėse. Nereikia visur įžvelgti politikos. Tai ne politika, o elementarus bendravimas su gyventojais, su jaunais žmonėmis. Juk meras turi ir teisę, ir net pareigą informuoti apie savivaldybės problemas, darbus, supažindinti, kas tai yra savivalda. Jauniems žmonėms tai yra naudinga, juo labiau, kad turime ir politologijos pamokas, taigi žinios ir susitikimai visuomet naudingi“, – 15min.lt sakė renginio organizatorius, Druskininkų savivaldybės administracijos Švietimo skyriaus vedėjas Jevgrafijus Samuchovas. 

Redakcijos kalbinti moksleiviai sako net nesvarstę, kad į susitikimą galima neiti. 

„Mokytojai ir klasių auklėtojai pasakė, kad vietoj pamokų eisime į susitikimą su meru“, – sakė Druskininkų „Ryto“ gimnazijos moksleivė. 

Tačiau savivaldybės Švietimo skyriaus vadovas, paklaustas, kodėl susitikimas su meru vyks pamokų metu, teigė, jog „vienuoliktokai ir dvyliktokai mokosi pagal individualius tvarkaraščius, jie turi daug “langų„ (laisvų pamokų – aut. past.), tai kas bus laisvi, tie ir pakviesti. Jokios prievartos čia nėra“, – teigė J.Samuchovas.

Švietimietis tikino, kad tai yra „tradicinis renginys“. 

Savivaldos savaitė – be opozicijos

Tačiau Druskininkuose leidžiamo savaitraščio „Druskininkų naujienos“ redaktorius Romas Sadauskas-Kvietkevičius, kurio dukra pernai baigė Druskininkų gimnaziją, taip nemano. 

Romas Sadauskas-Kvietkevičius
Romas Sadauskas-Kvietkevičius

„Kažkaip iki šių metų jei ir būdavo kažkaip paminima Vietos savivaldos diena, tai tas praeidavo labai kamerinėje aplinkoje ir tikrai viešumon retai kokie renginiai išlysdavo. Tačiau lyg tyčia, savivaldybių rinkimams esant ant nosies, ima ir pasipila renginių savaitė. Peržiūrėjau visą “Savivaldos savaitės„ programą, ir neradau nei vieno renginio, tarp kurio dalyvių būtų paminėti ir opozicijos atstovai. Užtat numatyti mero ir jo pavaduotojo susitikimai ir su jaunimu, ir su kaimiškųjų seniūnijų bendruomenėmis. Ir jokios politinės reklamos, tik “pasikalbėjimai apie gerus darbus„. Man tai daugiau nei akivaizdu, kaip administraciniai savivaldybės resursai yra naudojami mero ir jo komandos politinei reklamai“, – sakė žurnalistas R.Sadauskas – Kvietkevičius.  

Neįsileido ir „Versli Lietuva“

Tai, kad merui R.Malinauskui oponuojantys vietos politikai savivaldybės organizuojamuose renginiuose yra nepageidautini, šią savaitę teko įsitikinti ir Liberalų sąjūdžio Druskininkų skyriaus kandidatui į merus, SPA Vilnius savininkui Valdui Trinkūnui bei Druskininkų savivaldybės tarybos nariui liberalui Karoliui Kakliui. 

Įstaigos „Versli Lietuva“ Druskininkuose ketvirtadienį, spalio 9 dieną, organizuotame renginyje „Verslas veža“ lektorių sąrašuose neliko nei V.Trinkūno, nei K.Kaklio pavardžių. Pirmasis, kaip sveikatingumo ir kurorto SPA paslaugų lyderis Lietuvoje, turėjo dalintis patirtimi apie savo kelią į verslą, K.Kaklys – pasakoti, kodėl verta ir nuo ko jaunimui pradėti verslą. 

Pasak V.Trinkūno, patys renginio organizatoriai buvo šokiruoti tokiu savivaldybės elgesiu ir telefonu išreiškė emocingą požiūrį i situaciją Druskininkuose

„Buvo ne tik suderintos pranešimo perskaitymo aplinkybės, bet netgi susitarta dėl SPA „Vilnius“ įsteigtų prizų aktyviausiems renginio dalyviams skaičiaus. Ir staiga, likus vos trejetui dienų iki numatytos renginio datos, man skambinusioji mergina puola manęs atsiprašinėti, kad „ netikėtai pasikeitus aplinkybėms, turiu Jums pranešti, kad šį kartą negalime Jūsų pakviesti dalyvauti renginyje „Verslas veža“, kuris vyks Druskininkuose spalio 9 d. Dar kartą Jūsų atsiprašau dėl šios situacijos. Ir ačiū Jums labai už Jūsų geranoriškumą bei skirtą laiką, kai viską derinomės“. Tai man nekyla abejonių, dėl ko tie lektoriai ir kam neįtiko“, – sakė V.Trinkūnas. 

Pasak V.Trinkūno, patys renginio organizatoriai „buvo šokiruoti tokiu savivaldybės elgesiu ir telefonu išreiškė emocingą požiūrį i situaciją Druskininkuose“.

Anot K.Kaklio, renginio organizatorė telefonu informavo, kad dėl jo ir V.Trinkūno jaučia didelį savivaldybės spaudimą: „Jiems pareikšta, kad renginys atšaukiamas, nes pranešėjai netinkami, negaus mokinių, todėl, likus tik porai dienų, privalo keisti programą. Renginio organizatoriai sakė nesitikėję, kad bus prieita iki tokio lygio“.

Papildyta 21.42 val. R.Malinauskas jau viešėjo gimnazijoje iš vakaro

Ketvirtadienio vakarą paaiškėjo, kas dalyvavo valstybinės įstaigos „Versli Lietuva“ surengtame renginyje Druskininkų „Ryto“ gimnazijoje.  Druskininkų „Ryto“ gimnazijos „Facebook“ puslapyje paskelbtose nuotraukose matyti, kad ketvirtadienį moksleiviams verslo sėkmės istorijas porino ne tik viešosios įstaigos „Versli Lietuva“ steigėjo funkcijas einančios Ūkio ministerijos vadovas Evaldas Gustas, bet ir pats Druskininkų meras Ričardas Malinauskas – tas pats, kuris į susitikimą moksleivius kviečiasi ir penktadienį, pamokų metu.

Vietoje „išbrokuotų“ Valdo Trinkūno ir Karolio Kaklio moksleiviams savo verslo patirtį skleidė pramogų pasaulio žvaigždės.

„Verslas tikrai VEŽA! Tuo visiškai įsitikinome sudalyvavę šiandien mūsų gimnazijoje vykusioje paskaitoje „Verslas Veža“. Savo sėkmės istorijomis dalinosi įžymūs ir gerą gyvenimą susikūrę verslininkai: Jurgis Didžiulis, Vytautas Medineckas – IRONVYTAS, Norbertas Pranckus ir Marina Žilinskienė. Įspūdžių kirba tiek daug, kad žodžiais sunku apsakyti, todėl geriau pažiūrėkit patys ir įsitikinsite“, – rašoma Druskininkų gimnazijos paskyroje socialiniame tinkle Facebook apie šį renginį. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius