-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 09 25

Vietoj socialinio būsto – sandėlis

Lazdijų rajono taryba nusprendė vietoj socialinio būsto įrengti sandėlį ir jį parduoti, nors eilėje pastogės laukia apie pusantro šimto lazdijiškių.
Socialinis būstas
Socialinis būstas / „15 minučių“/Egidijaus Jankausko nuotr.

Per pastarąjį tarybos posėdį Lazdijų politikų priimtas sprendimas šokiravo ne vienus metus socialinio būsto laukiančius dzūkus. Lazdijuose, Vytauto gatvės 42-ajame name, esantis vieno kambario ir virtuvės socialinis būstas turėtų tapti sandėliu. Tarybos nariai nubalsavo, kad gyvenamoji šio nekilnojamojo turto paskirtis būtų pakeista į sandėliavimo.

2008-aisiais rajono savivaldybės administracija socialiai remtiniems asmenims išnuomojo 12 butų ir vieną bendrabučio kambarį. Per aštuonis šių metų mėnesius išnuomoti trys bendrabučio kambariai ir šeši butai. Tačiau visų asmenų, turinčių teisę į socialinį būstą, gyvenamuoju plotu aprūpinti nepavyko. Eilėje laukia dar 140 žmonių.

Anot Lazdijų rajono savivaldybės administracijos Kanceliarijos vyriausiosios specialistės viešiesiems ryšiams Ramunės Šeštokienės, minėtas namas statytas pokario metais, todėl jį remontuoti neapsimoka. Faktą, kad butas netinkamas gyventi, esą patvirtino nuolat veikianti atitinkama komisija.

Minėto socialinio būsto nuomininkas jame negyveno, nemokėjo nei nuomos, nei kitų mokesčių. Todėl savivaldybės administracija kreipėsi į Lazdijų rajono apylinkės teismą. Šis patenkino ieškinį nutraukti sutartį su nuomininku ir jį iškeldinti iš savivaldybei priklausančių patalpų.

Tačiau lazdijiškiams, gyvenantiems nuomojamuose ankštuose kambarėliuose arba prisiglaudusiems ne ką erdvesniuose giminaičių būstuose, toks butas būtų nebloga išeitis, nors jam ir reikia remonto.

„Lazdijų rajono savivaldybės administracija turi dvi sandėliavimo patalpas ir dar vienas sandėlis nėra reikalingas", – teigė R.Šeštokienė. Patalpų paskirties keitimas yra tik būdas, kaip savivaldybei atsikratyti nuostolingo objekto, nes pagal galiojančius įstatymus ji negali parduoti gyvenamųjų patalpų. Dar keletą mėnesių truks gyvenamosios patalpos paskirties pakeitimo procedūra ir buvęs butas nekilnojamojo turto registre bus įregistruotas kaip sandėlis. Tada jį perduos Turto fondui, kad šis sandėlį parduotų viešame aukcione.

Neoficialiai teigiama, kad jau dabar yra pasiturinčių lazdijiškių, kurie kantriai laukia, kada galės pusvelčiui įsigyti šį sandėliu paverčiamą butą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius